Politie Drenthe

Zaterdag 21 augustus 2010

Provincie Drenthe, 21-08-2010

Politie controleert op snelheid

DRENTHE Donderdag hield de politie een aangekondigde snelheidscontrole op de A37 tussen

Holsloot en Hoogeveen. De maximum toegestane snelheid bedraagt daar 120 km/u. In totaal werden 10.702 passsanten gecontroleerd waarvan 941 bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 180 km/u.

Aanhouding 2e verdachte schietincident

HOLLANSCHEVELD Tijdens het door de politie ingestelde onderzoek naar aanleiding van een schietincident op 13 augustus in Hollandscheveld, is vrijdagmorgen een tweede verdachte aangehouden. De man meldde zich aan het politiebureau. Het gaat om een 27-jarige inwoner van Hollandscheveld. In een eerder gepubliceerd persbericht werd vermeld dat de verdachte die al was aangehouden de leeftijd van 27 jaar had. Dit moet 20 jaar zijn.

Het onderzoek is nog steeds in volle gang. Diverse getuigen werden en worden gehoord, maar de politie komt graag in contact met nog meer getuigen. Heeft u informatie, neem dan contact op met de politie. U kunt bellen met telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Rijden zonder rijbewijs
COEVORDEN De politie bekeurde vrijdagmorgen een 20-jarige inwoner van Coevorden. De man reed in zijn auto over de Krimweg zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs.

MEPPEL Een 19-jarige autobestuurder uit Meppel werd in de nacht van vrijdag op zaterdag bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Samen met een 16-jarige kameraad ging hij in de auto van de vader van zijn vriend aan de reis. Op de Hoogetin werden ze door de politie gecontroleerd. Ze verklaarden dat de eigenaar van de auto op vakantie was en niet blij zal zijn dat hij deze bij het politiebureau vandaan mag halen.

Verdachten vechtpartij aangehouden

BEILEN In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie twee vechtersbazen, 36 en 37 jaar oud, uit Beilen aan. De 36-jarige Beilenaar wordt ervan verdacht kort daarvoor in een eetgelegenheid in de Brinkstraat een 52-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Toen de 22-jarige zoon van het slachtoffer met de verdachte naar buiten ging om de zaak uit te praten werd hij mishandeld door de 37-jarige Beilenaar. De politie stelt een onderzoek in.

Auto botst tegen boom

DWINGELOO Vrijdagmorgen raakte op het Westeinde een 18-jarige inwoonster van Dwingeloo gewond. Ze reed in haar auto over het Westeinde en botste door onbekende oorzaak tegen een in de berm staande boom. De jongedame werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal airbags
HOOGEVEEN - In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in drie autos aan de Kolblei en één aan de Meerval. Uit drie autos werden de airbags verwijderd. Bij een vierde bleef het bij een poging.

Fietser gewond bij aanrijding
ELIM Vrijdagmorgen raakte een 56-jarige vrouw uit Peer gewond bij een aanrijding op de Compagnieweg. De vrouw fietste als laatste van een groepje achter elkaar rijdende fietsers en werd aangereden door een inhalende 19-jarige autobestuurster uit Zwiggelte. Het slachtoffer werd met rugklachten overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis.

Buurvrouwen op de vuist
ASSEN Een ruzie over het gebruik van een parkeerplaats in de Pelikaanstraat liep vrijdagmiddag uit de hand. Nadat de wijkagent een dag er voor getracht had in het geschil tussen twee straatbewoonsters, 64 en 70 jaar oud, te bemiddelen, moest de politie een dag later de 64-jarige vrouw aanhouden als verdachte van mishandeling. De 70-jarige vrouw verklaarde geslagen en aan het haar getrokken te zijn door haar buurvrouw. Deze gaf dit toe maar verklaarde daarbij erg getreiterd te zijn door haar opponent.

Winkeldiefstal

HOOGEVEEN Vrijdagavond betrapte een medewerker van een kledingwinkel aan de Hoofdstraat een 20-jarige vrouw uit Hoogeveen tijdens een diefstal. De verdachte had van twee shirts, met een totale waarde van euro 25,90, de prijskaartjes verwijderd en deze in haar tas verstopt. Bij het verlaten van de winkel vroeg de medewerker of ze de inhoud van haar tas wilde tonen. De shirts kwam daarbij voor de dag.

Op de bon voor een wheeley

ASSEN Een 27-jarige Assenaar werd vrijdagmiddag bekeurd. Op de balkenweg maakte hij met zijn motor een wheeley.

Rijbewijzen van alcomobilisten ingevorderd

HOOGEVEEN Op de mr. Cramerweg trof de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar onder invloed van alcohol verkerende autobestuurder aan. Deze 22-jarige uit Hoogeveen afkomstig beginnend bestuurder blies 825 ug/l. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd en hij moet zich binnenkort voor justitie verantwoorden.

NIEUW RODEN Tijdens een alcoholcontrole op de Dorpsstraat liep een 18-jarige bromscooterbestuurder tegen de lamp. Hij blies 645 ug/l en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

ASSEN Op de AHG Fokkerstraat werd het rijbewijs van een 45-jarige Assenaar ingevorderd. Deze autobestuurder blies 580 ug/l.

Autobestuurder gewond bij aanrijding

DRIJBER In de nacht van vrijdag op zaterdag raakte een 22-jarige inwoner van Nieuw Balinge gewond bij een aanrijding op Het Binnenveld. Door onbekende oorzaak reed hij in een bocht rechtdoor en botste tegen een boom. Met behulp van brandweer, ambulancepersoneel en een mobiel medisch team werd de in zijn auto beknelde bestuurder bevrijd. Hij werd met een beenbreuk overgebracht naar het WZA.

Als de drank is in de man ........
BEILEN Een aan het Speenkruid wonend echtpaar werd in de vroege zaterdagochtend op een bijzondere manier gewekt. Ze hoorden bonken op de ramen en gepraat in hun tuin. Toen ze vanuit het slaapkamerraam een vreemde man in hun tuin zagen staan die daar niet hoorde, besloot de heer des huizes naar beneden te gaan om poolshoogte te nemen. Het gesprek met de zwaar onder invloed verkerende ongenode gast verliep moeizaam. De man bleek geen broek meer aan te hebben. De bewoner heeft hierop de gast na enig gepraat, hij verklaarde bij een vriend in Beilen te logeren, de tuin uit gekregen en hem richting Esweg gedirigeerd waarna de politie werd gebeld. In de tuin bleek de deur van een houten berging volledig ontzet te zijn en werd ook nog eens een broek aangetroffen die vermoedelijk van de man was. Vermoedelijk heeft hij hierna het adres van zijn kameraad weer gevonden want hij werd niet meer aangetroffen.

Vechtpartij tijdens volleybaltoernooi
ASSEN Vrijdagavond werd de politie gebeld met de melding dat er een grote vechtpartij gaande was op het feestterrein aan de Baggelhuizen bij de Baggelhuizerplas. Het feest werd gehouden ter gelegenheid van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi en de beveiliging wilde graag assistentie van de politie. Toen de politie ter plaatse kwam was de vechtpartij over en werd een onderzoek ingesteld naar betrokkenen. Daarbij werd een 22-jarige Assenaar door getuigen en organisatie aangewezen als een van de hoofddaders. Deze Assenaar werd zwaar onder invloed van vermoedelijk alcohol en drugs aangetroffen, aangehouden en ingesloten. Een 39-jarige Assenaar moest zich met hoofdletsel onder doktersbehandeling in het WZA stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Brand in woning door hennepkwekerij

MEPPEL Zaterdagmorgen kreeg de politie melding van een brand in een woning aan de Wibautstraat. Ter plaatse zag de politie rook uit het dak komen en begaf zich naar de woning om eventuele bewoners te waarschuwen. De 48-jarige eigenaar deed open en vertelde alles al onder controle te hebben. Omdat het nog steeds rookte werd naar binnen gegaan en werd op de bovenverdieping een hennepkwekerij. In dezelfde ruimte bleek er een dakbrand, smeulen tussen dakpannen en het dek, te zijn. De bewoner en zijn hond werden uit de woning gehaald. De brandweer gaf aan verband te zien tussen het ontstaan van de brand en de hennepkwekerij. Bewoners van de direct naast gelegen panden werden eveneens verzocht uit voorzorg hun woning te verlaten. De bewoner werd aangehouden en de politie stelt een onderzoek in.

Artsen zonder Grenzen waarschuwt voor nepcollectanten AMSTERDAM In Nederland zijn nepcollectanten actief die geld inzamelen zogenaamd voor Artsen zonder Grenzen. De organisatie heeft aangifte gedaan van oplichting bij de politie in Amsterdam. Artsen zonder Grenzen benadrukt dat zij nooit cash geld werft via collectes op straat.

De zaak kwam aan het licht nadat een collectant in de regio Rotterdam-Rijnmond werd betrapt bij een supermarkt. Deze persoon droeg kleding die suggereerde dat hij werkzaam was voor Artsen zonder Grenzen. Hij is gehoord door de politie. De man heeft de politie de gegevens van de organisatie achter de collectes verstrekt.

Inmiddels is duidelijk geworden dat er op meer plekken in West-Nederland nepcollectanten zijn gesignaleerd. Onder meer in de regio Alkmaar, Rotterdam-Rijnmond, en West-Brabant.

De politie onderzoekt de zaak.

Artsen zonder Grenzen benadrukt dat ze nooit cash geld werft op straat. Wel zijn er teams actief die donateurs werven langs de deur en in winkelstraten. Zij werken met intekenlijsten waarop mensen kunnen aangeven hoe ze Artsen zonder Grenzen financieel willen steunen.

Iedereen die benaderd wordt door nepcollectanten voor de organisatie wordt op aanraden van de politie verzocht dit te melden via het noodnummer 112.