Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 21-08-2010

Gebruik hasj leidt tot gevaarlijk rijgedrag

HANK - De politie heeft vanmorgen tegen 05.00 uur op de Rijksweg de A27 een 33-jarige automobiliste uit Antibes van de weg gehaald.
Surveillerende agenten ontvingen de melding van een andere weggebruiker dat de vrouw als bestuurster van een auto, vanuit de richting Gorinchem slingerend over de weg reed. Na een korte zoektocht trof de politie het voertuig op de Rijksweg aan. De auto die van links naar rechts de volledige breedte van de Rijksweg nodig had reed met een snelheid van ongeveer 60 km/uur. De bestuurster reageerde niet op een stopteken. Het lukte de agenten na enige tijd het voertuig te doen stoppen. De vrouw maakte een verwarde indruk en wenste niet mee te werken. Op het bureau verklaarde ze hasj gebruikt te hebben. Enkele zakjes weed die ze bij zich had werden in beslag genomen.

'Beginnend' bestuurder raakt rijbewijs kwijt

NIEUWENDIJK - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Werkendam. Tijdens een routine controle op de Singel bleek dat de jongen onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 380 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voor de ' beginners' ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ug/l). Tijdens het verhoor verklaarde hij vijf glazen bier gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Onderzoek diefstal auto leidt tot aanhouding

WERKENDAM - De politie heeft gisterochtend in Hank een 34-jarige man uit Haarlem aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een autodiefstal die op 16 augustus jl. plaats vond op de Peerenboom. De man is in het belang van het onderzoek ingesloten.

Op 16 augustus jl. deed een 83-jarige man uit Hank melding van diefstal van zijn auto. Hij had zijn voertuig met contactsleutels geparkeerd op de Peerenboom. Op een onbewaakt moment werd de auto gestolen. Een getuige trachtte de diefstal te voorkomen door achter de auto aan te rijden. Dit lukte echter niet. Met het opnemen van de aangifte stelde de politie een onderzoek in wat wees in de richting van de 34-jarige Haarlemmer. Met toestemming van de officier van justitie is hij gisteren buiten heterdaad aangehouden.


Laatst gewijzigd 21-08-2010 10:29 | © Regio Midden en West Brabant |