Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 21-08-2010

'Beginnend' bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 05.00 uur in de Pastoor Vroomansstraat een 19-jarige automobilist uit Driebergen aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij bijna zes maal de toegestane waarde overschreed, namelijk 510 ug/l. Zijn rijbewijs is per direct ingevorderd. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten.

Gezellige sfeer in het uitgaansgebied van Tilburg

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken over een gezellige sfeer in het uitgaansgebied. De politie verrichte in totaal één aanhouding terzake belediging. Er werden 13 bekeuringen
uitgeschreven voor uiteenlopende zaken zoals wildplassen en
baldadigheid.

Politie arresteert vader na mishandeling dochter

TILBURG - De politie heeft gisteren in een woning in Tilburg West een 51-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 22-jarige dochter in de woning te hebben mishandeld. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

Vader en dochter kregen in de woning een woordenwisseling over een afvalzak. Tijdens de ruzie dreigde de verdachte zijn dochter met een voorwerp te slaan. Het conflict sudderde door waarop de verdachte de vrouw meerdere keren in het gezicht sloeg. Het slachtoffer vluchtte en informeerde de politie die de man in de woning aantrof.

Familielid vindt gestolen fiets terug

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 13.00 uur op het Klompven een 21-jarige man uit oisterwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van fietsdiefstal en bedreiging van een 60-jarige man uit Alphen aan de Rijn. Het slachtoffer deed aangifte

De politie stelde gistermiddag een onderzoek in nadat de 60-jarige meldde dat hij de gestolen fiets van een familielid had terug gevonden. Bij de fiets stond de 21-jarige verdachte die claimde eigenaar te zijn. Tussen het tweetal ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de man met de dood bedreigde. Toen de agenten arriveerden was de verdachte verdwenen. Tijdens de zoektocht die volgde vonden de agenten hem op het Klompven. Op het bureau verklaarde de verdachte de fiets voor een gering bedrag in het centrum van Oisterwijk gekocht te hebben. Hij bekende de bedreiging en deed afstand van de tweewieler.

Motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gisterochtend op de kruising Ringbaan West met de Bredaseweg, raakte een 48-jarige motorrijder uit Tilburg ernstig gewond. Hij is met onder andere een beenfractuur overgebracht naar het Elisabeth ziekenhuis.

De politie ontving rond 11.15 uur de melding van een verkeersongeval met letsel op de kruising Bredaseweg met de Ringbaan West. Daar troffen ze op het wegdek de motorrijder aan. In de directe nabijheid stond een personenauto. Het slachtoffer werd direct vervoerd naar het ziekenhuis. Uit het eerste onderzoek blijkt dat de motorrijder vanuit het centrum over de Bredaseweg in de richting van de kruising reed. Een
personenauto, die bestuurd werd door een 42-jarige Bredanaar reed vanuit de richting Ringbaan Zuid over de Ringbaan West richting kruising. Het verkeer op de kruising wordt geregeld door een
verkeerslichtinstallatie. Op de kruising kwamen beide voertuigen met elkaar in aanrijding. Vermoedelijk reed één van hen door het rode verkeerslicht. Een vervolgonderzoek zal de juiste toedracht uit moeten wijzen.

Agenten zien huiselijk geweld en grijpen in

TILBURG - Agenten hebben gistermiddag in een woning in de kruidenbuurt een 30-jarige inwoner uit Oisterwijk aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Rond het middaguur ontving de politie de melding dat vanuit een woning in de kruidenbuurt gegil door buurtbewoners gehoord werd. Agenten spoedden zich ter plaatse. Op aanbellen werd niet gereageerd. Agenten hoorden gegil uit de woning. Via de brievenbus zagen ze een vrouw wat later de 29-jarige bewoonster bleek te zijn, op de grond liggen. Ze had verwondingen in haar gezicht. Ze schermde een klein kindje af die ze in haar armen had. Naast haar stond de 30-jarige verdachte. Hij dreigde haar op dat moment met een stoel te slaan. Om bij het slachtoffer te kunnen komen werd de voordeur geforceerd. De man werd direct
gearresteerd. Agenten zagen dat het slachtoffer verwondingen in haar gezicht en halsstreek had. Het kindje was ongedeerd. Het slachtoffer wenste geen aangifte te doen maar gaf aan dat ze voorafgaand aan het geweld een woordenwisseling met haar vriend had.

Broers opgepakt na diefstal ijzer

BERKEL-ENSCHOT - De politie heeft gisterochtend op de Haarensebaan twee broers van 52 en 56 jaar, beiden afkomstig uit Waalwijk opgepakt voor diefstal ijzer van een afgesloten terrein bij een woning in aanbouw aan de Hoolstraat in Berkel Enschot. De 49-jarige eigenaar van de woning zag rond 11.30 uur dat het duo op zijn terrein diefstal pleegde. Om op het terrein te kunnen komen hadden de verdachten vermoedelijk het hekwerk wat het terrein omheind open geknipt. Beide mannen namen ijzerwaren weg en vertrokken. Gewaarschuwde agenten troffen het tweetal in Udenhout aan.

'Voetjesactie' leidt tot bewustwording

TILBURG - Agenten van het politieteam Tilburg West hebben gistermiddag in verschillende wijken in de Reeshof een 'voetjesactie' gehouden. Aanleiding daartoe is het stijgend aantal woninginbraken. Bij deze actie worden papieren voetjes in woningen en op achterplaatsen gelegd waarvan ramen en deuren open of niet slotvast afgesloten zijn. Op de voetjes staat vermeld: 'Dit had ook de schoenafdruk van een inbreker kunnen zijn". Het viel de agenten op dat bij diverse woningen, waar de bewoners niet thuis waren, achterdeuren en achterpoorten open stonden. Door deze actie hoopt de politie dat de bewustwording vergroot wordt. Vorge week hielden agenten dezelfde actie in andere wijken van de Reeshof.


Laatst gewijzigd 21-08-2010 10:28 | © Regio Midden en West Brabant |