Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Onder invloed op scooter | |

Een 42-jarige scooterrijder uit Apeldoorn is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man is aangehouden.


De man werd rond 03:10 staande gehouden op de Deventerstraat. Een blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en met een rijverbod van een paar uur op zak is de man na verhoor heengezonden.

|   |Apeldoorn - Te hard en onder invloed op fietspad     |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus zag de politie een 16-jarige snorfietser duidelijk te hard over het fietspad van de Gildenlaan scheuren. De jongen haalde zonder snelheid te minderen fietsers in, die hiervan schrokken.


De politie hield de Apeldoornse jongen rond 00:30 uur staande. Naast een bekeuring voor het te hard rijden kreeg hij een blaastest opgelegd. Hieruit bleek dat hij ook onder invloed van alcohol was. De jongen is meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,3 blies. Voor een beginnend bestuurder is dit strafbaar. De politie maakt proces-verbaal op en de jongen is met een tijdelijk rijverbod op zak na verhoor heengezonden.

|   |Apeldoorn - Man aangehouden voor huiselijk geweld     |

Vrijdagavond 20 augustus heeft de politie in Apeldoorn Zuid een 51-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij zijn vrouw en dochter had bedreigd en geslagen. De man is ingesloten.


Vlak voor middernacht ontving de politie een melding over de man, die op straat zou staan met een stuk gereedschap. Ter plekke werd de man in de tuin van zijn woning aangetroffen. De politie en een buurman hebben op de man ingepraat en hem overtuigd het stuk gereedschap neer te leggen. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit nader onderzoek werd duidelijk dat de man zijn vrouw en dochter bedreigd en mishandeld had. De politie maakt proces-verbaal op en ook de hulpverlening is in kennis gesteld.

|   |Apeldoorn - Inbreker betrapt               |

In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus heeft een getuige een inbreker betrapt die op dat moment aan het inbreken was in een woning aan de Faunastraat in Apeldoorn.


De politie ontving rond 03:50 uur een melding van de getuige over de inbraak die gaande was. De politie was heel snel ter plaatse maar de inbreker was vlak daarvoor via de Floralaan weggerend. De politie heeft met meerdere eenheden en politiehonden gezocht naar de inbreker, maar hem helaas niet meer aangetroffen. De man bleek via een onafgesloten deur de woning binnengekomen te zijn en een tas te hebben weggenomen. De tas is wel in de buurt aangetroffen. Het is nog onduidelijk of er goederen uit de tas missen. De fiets van de inbreker stond nog bij de woning en is door de politie meegenomen. De politie stelt een onderzoek in. Als er meer mensen zijn die de inbreker hebben gezien roept de politie hen op te bellen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(

(---- --