Politie Groningen

Zaterdag 21 augustus 2010

Provincie Groningen, 21-08-2010

Bestuurders kijken te diep in glaasje

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft vrijdagavond en nacht meerdere automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Ook hielden politieagenten op de Midwolderweg in Leek en de Noordwijkerweg in Kornhorn een alcoholcontrole. In twee gevallen van rijden onder invloed waren de bestuurders betrokken bij een aanrijding.

Op de Concourslaan werd vrijdagavond een 33-jarige man uit Delfzijl betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed tegen een taxi aan. Hij bleek ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij had geen rijbewijs bij zich, maar die moet hij alsnog inleveren bij de politie. In de Grote Rozenstraat trok een 52-jarige man uit Polen de aandacht van alerte omstanders. Hij reed tegen vier geparkeerde autos aan en reed gewoon door. Op de Kijk in t Jatbrug stopte de auto, omdat de auto een lekke band had. De bestuurder ging er lopend vandoor. Een getuige haalde de autosleutels uit de auto. Op aanwijzing van een andere getuige kon de verdachte in de Nieuwe Kijk in t Jatstraat worden aangehouden door agenten. Hij had een bebloed gezicht. Een ademanalysetest lukte niet. Hij blies erin en werkte tegen. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Twee autos hadden schade; de andere twee autos hadden geen zichtbare schade. De auto werd in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek. Een 32-jarige beginnend bestuurder uit Groningen viel op de Erasmusweg in Hoogezand door de mand. Hij bleek ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tijdens de alcoholcontrole werden 453 bestuurders gecontroleerd. Twee beginnend bestuurders waren onder invloed. Een 20-jarige man uit Opende bleek ruim 0,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Ook een 22-jarige man uit Peize werd betrapt op het rijden onder invloed. Hij bleek ruim 0,45 promille alcohol in zijn bloed. Beide heren kregen proces-verbaal. Ook kregen vier automobilisten in Kornhorn een proces-verbaal, omdat ze zich niet aan de maximum toegestane snelheid hielden. De hoogste overschrijding was 110 km/uur, terwijl er 60 km/uur gereden mag worden. Tegen de alcomobilisten wordt proces-verbaal opgemaakt. Deze zomer wordt extra gecontroleerd op het rijden onder invloed. Juist ook vanwege de landelijke BOB-voorlichtingscampagne.

Winkeldief ingerekend

GRONIGEN -Een 38-jarige man uit Delfzijl is vrijdagmiddag bij een warenhuis aan de Grote Markt aangehouden. Een beveiligingsmedewerker zag dat de man zijn fiets niet op slot zette, de winkel in ging en een aantal sieraden in zijn mouw stopte. Hij liep op hem af om hem aan te spreken, maar de verdachte ging door het lint. Vervolgens bedreigde hij de medewerker met woorden. De man uit Delfzijl werd vervolgens aangehouden. Ook bleek dat hij nog een vonnis had open staan: of 260 euro betalen of vier dagen in de cel. Dit vonnis werd aan hem uitgereikt. Er wordt onderzoek ingesteld naar de herkomst van de fiets. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw bedreigt familie met mes

APPINGEDAM De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige vrouw uit Appingedam aangehouden voor huiselijk geweld. De vrouw had ruzie met haar 27-jarige man. Dit liep zo uit de hand dat zij hem bedreigde met een mes. Toen haar schoonmoeder kwam, werd ook zij bedreigd. Ze wisten weg te komen en agenten hebben de vrouw aangehouden. Zij werd ingesloten. Het huiselijk geweld traject is gestart.

Man valt van bruggetje

DEN HORN Een 76-jarige man uit Leek is vrijdagmiddag op de Nutweg van een bruggetje gevallen en in een sloot terecht gekomen. Hij fietste samen met zijn vrouw over het bruggetje en kwam ten val. De man zat tot zijn middel in de sloot, had wat wondjes in zijn gezicht en had pijn aan zijn arm. Agenten en ambulanceverpleegkundigen haalden de man uit het water. Zij kregen uitstekende hulp van bewoners. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Bromfietsers in de fout

TOLBERT Twee bromfietsers zijn vrijdagavond op De Holm in Tolbert bekeurd. De 22-jarige bestuurder uit Oosterwolde (Fr) bleek geen rijbewijs te hebben, de bromfiets was niet verzekerd en er zat een valse kentekenplaat op de bromfiets. Degene die achterop zat, een 19-jarige man uit Heemskerk, was echter de eigenaar van de bromfiets. Hij kon geen geldig identiteitsbewijs laten zien. Hij is als eigenaar strafbaar voor het onverzekerd (laten) rijden en het valse kenteken. Beide heren kregen drie bekeuringen. De man deed afstand van de bromfiets, omdat die in zeer slechte staat is.

Aanrijding op N366

MUSSELKANAAL Twee automobilisten zijn vrijdagmiddag op de N366 bij Musselkanaal tegen elkaar gebotst. Ze raakten niet gewond. Een 30-jarige man uit Ter Apel remde ter hoogte van de afslag Musselkanaal af toen hij ineens een knal hoorde. Een 36-jarige man uit Emmen wilde hem inhalen en raakte zijn auto. Beiden zetten hun auto langs de kant van de weg. Hoe de aanrijding precies ontstond, is niet duidelijk. De politie werkt mee aan een verkeersveiligheidproject N366 Veilig. Het doel hiervan is om in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal slachtoffers op de N366 met 50 procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. Kijk voor meer informatie op www.n366veilig.nl.

Motorrijder onderuit en gewond

HOOGEZAND Een 26-jarige motorrijder uit Groningen is vrijdagavond op de Kerkstraat gewond geraakt bij een aanrijding. Een 22-jarige automobilist uit Foxhol kwam uit de richting van de Barendszstraat, terwijl de motorrijder uit de richting van de Hoofdstraat kwam. Door nog onbekende oorzaak botsten ze op elkaar. De motorrijder was bij kennis en had pijn aan zijn been. Wat het letsel is, is niet bekend. De bestuurder van de auto was erg geschrokken, maar raakte niet gewond. De auto en de motor raakten flink beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De motorrijder is naar een ziekenhuis gebracht.

Man gewond na val van trap

SIDDEBUREN Een 71-jarige man uit Siddeburen is vrijdagavond in zijn tuin gewond geraakt. Hij stond op een trap om pruimen van de boom te plukken. Door nog onbekende oorzaak viel hij van de trap. Door de val kreeg hij een metalen deel van de trap in zijn lichaam. De traumaheli kwam ter plaatse. Het is niet bekend wat het letsel van de man is.

Ex vernielt ramen

TER APEL Een 39-jarige man uit Ter Apel is vrijdagavond bij een woning in Ter Apel aangehouden. Zijn 38-jarige ex belde de politie, nadat de man van haar huis een paar ruiten had ingegooid. De verdachte was vervolgens samen met een vriend de woning in gegaan. Ze bedreigden het stel en raakten in gevecht met de nieuwe vriend van de vrouw. Ook werden spullen vernield. De heren vertrokken en het stel alarmeerde de politie. Agenten hielden de man en zijn vriend bij de woning van familie aan. De heren zijn ingesloten. De politie doet onderzoek.

Jonge mannen gooien ruiten in

MUSSELKANAAL Twee jonge mannen uit Musselkanaal (18 en 19 jaar) zijn vrijdagnacht aangehouden voor vernieling. De eigenaar van een restaurant aan de Badstraat belde de politie, nadat hij had gezien dat de mannen een steen door de ruit van zijn zaak hadden gegooid. Hij is er vervolgens met de auto achteraan gegaan. Hij zag toen dat ze een steen door de ruit van een woning gooiden. De bewoonster werd wakker van de knal, zag twee mannen wegrennen en verklaarde dat het de twee waren die door de getuige werden vastgehouden. Hij droeg de heren over aan agenten. Zij werden ingesloten en de politie doet onderzoek.

Wielrenners onderuit tegen auto

MIDWOLDA Twee wielrenners (19 jaar uit Groningen en 38 jaar uit Hellum) zijn vrijdagmiddag op de Kerkelaan in Midwolda gewond geraakt. Een 58-jarige bestuurder uit Roden reed de mannen achterop. Toen hij hen wilde inhalen, raakte een van de wielrenners de auto. Mogelijk dat een van hen schrok van de auto. Hierdoor kwam hij tegen zijn kameraad aan, waardoor ze beiden vielen. De bestuurder is direct gestopt. Twee ambulances kwamen ter plaatse, waarna de heren voor onderzoek naar een ziekenhuis zijn gebracht. Beide slachtoffers hadden last van in ieder geval de schouder.

Vrouw gewond na botsing met trekker

ROODESCHOOL Een 40-jarige automobiliste uit Ulrum is vrijdagavond op de Hooilandseweg gewond geraakt. De trekker werd bestuurd door een 28-jarige man uit Roodeschool. Hij kwam uit de richting van Uithuizermeden. De trekkerbestuurder verklaarde dat hij niet verder naar rechts kon uitwijken voor de tegemoetkomende auto en dat het brede gedeelte achter op de trekker tegen de auto aan kwam. Het brede gedeelte bleek uit onderzoek van de verkeersongevallendienst te breed te zijn. De vrouw is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek.