Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 21-08-2010

Bredanaren 'weekendje weg ' na openlijke geweldpleging

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda spreken over een gezellige sfeer. Er werden in totaal twee arrestaties verricht voor openlijke geweldpleging. Beide verdachten komen in aanmerking voor het project 'weekendje weg ' en zijn op het bureau in verzekering gesteld.

Tegen 03.30 uur heeft de politie twee mannen van 22 en 24 jaar, beiden uit Breda aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het duo wordt ervan verdacht een 27-jarige stadsgenoot in een horecagelegenheid aan de Havermarkt te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep daarbij
snijwonden op in het gezicht en heeft zich daarvoor in het ziekenhuis laten behandelen.

Een weekendje in de cel, tot en met maandag? Laat het niet zover komen!

Bredase stapavonden staan bekend om gezelligheid en een goede sfeer, met alle ruimte om uit te gaan. Geweld hoort daar niet bij! Daarom wordt hard opgetreden tegen geweld in het uitgaansleven. Wie in het weekend gewelddadig is, kan rekenen op een stevige aanpak.
Meerderjarige geweldplegers worden opgepakt en blijven tot en met maandag in de politiecel. Dan volgt er een 'lik op stuk" beleid. Dat betekent dat geweldplegers voorzien van een boete, een vooruitzicht op een taakstraf of een dagvaarding op maandag het bureau mogen verlaten. Het doel van de aanpak is het aantal geweldsdelicten af te laten nemen.

Politie onderzoekt gewapende overval op ijssalon

BREDA - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval, die gisteravond plaats vond op een ijssalon aan de Ginnekenstraat. Bij de overval raakte niemand gewond. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan.

De politie ontving om 20.20 uur de melding van een gewapende overval bij een bedrijf aan de Ginnekenstraat. Direct spoedden de agenten zich ter plaatse en zetten de omgeving af. Er werd contact gezocht met de twee 17-jarige medewerksters die ten tijde van de overval in de ijssalon aanwezig waren. Zij vertelden dat een onbekende man van rond de 50 jaar de ijssalon was binnen gelopen. Op dat moment waren er geen klanten aanwezig. Onder bedreiging van een steekwapen eiste hij geld. De slachtoffers voldeden aan zijn verzoek waarop hij de salon verliet en te voet wegliep richting het centrum.

De politie zette tijdens haar zoektocht het middel SMS-Aklert in met daarin de tekst:
'Overval met wapen, blanke man, ca 50 jaar, grijs haar, snor, zwart vest, blauw / paarse polo, lichtkleurige spijkerbroek '. De zoektocht leidde niet tot een aanhouding.

Winkeldief loopt tegen de lamp

BREDA - De politie heeft gisteravond rond 19.30 uur in een audiozaak aan de Kruisvoort een 26-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de zaak spraken de man aan bij het verlaten van de winkel omdat het alarm van de detectiepoortjes in werking trad. Hij had een GSM ter waarde van 500 euro bij zich, afkomstig uit de winkel welke niet ter betaling aangeboden was. Gewaarschuwde agenten namen hem mee. Op het bureau bleek dat het niet de eerste keer was dat hij verdacht wordt van winkeldiefstal.

Duo vernielt invaliden voertuig

BREDA - De politie heeft gistermiddag in de Sophiastraat twee Belgen van 20 jaar aangehouden. Ze worden verdacht van vernieling en
mishandeling. Een 23-jarige man uit Teteringen deed aangifte.

De 23-jarige mabn, bestuurder van een invalidenvoertuig verklaarde dat hij met het duo een woordenwisseling kreeg toen hij via het
Valkenbergpark met zijn invaliden voertuig richting de John f. Kennedylaan reed. Op de Kennedylaan ontstond tussen de bestuurder en het tweetal een conflict waarbij één van de Belgen de aangever met een broeksriem sloeg. Vervolgens werd er met de riem op de ruiten van het karretjes geslagen waardoor er schade ontstond.


Laatst gewijzigd 21-08-2010 12:13 | © Regio Midden en West Brabant |