Watersportverbond - KNWV

Brons voor Stumpel/ Marck tijdens Jeugd EK 420

vrijdag 20 augustus 2010

Charlotte Stumpel en Shannen Marck hebben tijdens het Jeugd EK 420/ 470 te La Rochelle de bronzen medaille veilig gesteld.
In een zenuwslopende laatste dag met vooral weinig wind, wisten de Nederlandse meiden uiteindelijk toch het hoofd koel te houden na een voor hen desastreuze beslissing van het wedstrijdcomite.
In de 14e race van het evenement, de eerste van de finale dag, deden de meiden precies wat van hen verwacht werd, goed meevaren in het grote gecombineerde startveld van jongens en meisjes. De 7 punten voorsprong op de nummers 4 uit het klassement, leek zeer comfortabel, maar kon in een groot sterk veld als de Gold Fleet ook zo weer weg zijn. Slechts 2 rakken voor de finish van de race besloot de organisatie echter dat de wedstrijd afgebroken moest worden. Wat uiteraard tot flinke
verontwaardiging en spanning leidde bij Charlotte en Shannen. Coach Coen de Koning: "De spanning was enorm en de sfeer uiteraard ver gedaald. Het is dan waanzinnig om te zien dat dan toch tijdens de volgende start de knop weer omgaat en er zeer professioneel gevaren wordt."

De uiteindelijke afsluitende race werd door de meiden weer op een zelfde wijze aangepakt met als resultaat een verdiende bronzen medaille op het Jeugd Europese Kampioenschap 420 meisjes.!

De andere 420 teams uit het Watersportverbond Talentplan in de Silver Fleet kwamen vandaag niet meer in actie en bleven op een 1e, 3e en 4e plaats steken. Coen de Koning: "De prestatie in de Silver Fleet is natuurlijk goed, maar het gevoel bekruipt je ook dat er veel meer in had gezeten bij deelname in de Gold Fleet."
Team van de Werken haalde uiteindelijk als enige jongens team de Gold Fleet en eindigen daarin 38e.

5e plaats voor Dirk Bennen en Remy Oomens
Tegelijk met de afsluitende dag voor de 420 zeilden ook de jeugd teams uit de 470 hun laatste races. Dirk Bennen en Remy Oomens waren daarin als enige Nederlandse team in de Medal Race terecht gekomen. In deze race bleken ze zeer sterk naar voren te komen met een mooie 3e plaats. Ruim voldoende om een hele goede 5e plaats in het totaal klassement veilig te stellen.
Met deze prestatie tonen ze aan goed op weg te zijn richting het 470 Jeugd WK later in december te Qatar.

Rosita Bakker en Jeske Kisters sluiten het evenement af op een 49e plaats overall, 6e meisjes team.

Complete uitslagen 420/ 470 Jeugd EK

Foto: Rosita Bakker / Jeske Kisters