Ingezonden persbericht


Partners Valkenburg a/d Geul, 6 Juli 2010

UPDATE 6 JULI 2010

Colours of Valkenburg,

21 & 22 augustus 2010

Derde Internationale Streetpainting Festival

in Nederland.

Zie ook:

www.coloursofvalkenburg.nl

Meer dan 40 Internationaal bekende straattekenaars verwacht in Valkenburg.

Op 21en 22 augustus 2010 staat Valkenburg aan de Geul wederom in het teken van Colours of Valkenburg. Dit is het enige Internationale Streetpainting Festival in Nederland, geïnspireerd door festivals in Italië, Duitsland en de Verenigde Staten.

De vorige twee edities trok dit festival tienduizenden bezoekers naar Valkenburg. De organisatie is er in geslaagd dit jaar weer 40 kunstenaars van allure uit de wereld uit te nodigen. België, Amerika, Italië, Engeland, Duitsland, Singapore en Mexico. Een internationaal gezelschap!

Organizer:
Drahnier Consultancy B.V.
Th. Dorrenplein 12, 6301DV, Valkenburg aan de Geul, The Netherlands Tel. 0031 0) 6 53 61 65 20
Email. coloursofvalkenburg@gmail.com





Copy art, free style en ook 3D weergaven, alles bijeen, een fabuleus sprookje op het Valkenburgse plaveisel! Zie bijgaand factsheet voor alle informatie.
FACT SHEET
Colours of Valkenburg 2010
Wat is Streetpainting

Streetpainting, krijtkunst of straattekenen is een van oorsprong Italiaanse kunstvorm waarbij de bestrating dienst doet als "schildersdoek". Omdat er gewerkt wordt met pastelkrijt is Streetpainting een vergankelijke kunstvorm; de gecreëerde kunstwerken worden na afloop blootgesteld aan de elementen en verdwijnen binnen enkele weken uit het straatbeeld. Festivals in Italië, Duitsland maar ook in de VS lieten in de afgelopen decennia zien dat de kunst van het Streetpainten over de jaren een grote en groeiende publieke belangstelling opwekt. Daarmee is een dergelijk Streetpainting festival een trekpleister van formaat voor stadsbewoners, dagjesmensen en toeristen.
Festival Colours of Valkenburg
Voor de derde keer wordt een internationaal straattekenfestival in Nederland georganiseerd. Colours of Valkenburg is een Internationaal Streetpainting festival met deelnemers uit verschillende werelddelen. Uniek aan een Streetpainting festival is het feit dat de kunstwerken continu in ontwikkeling zijn waardoor het beeld van het festival met de minuut verandert. Colours of Valkenburg is een echt "Community Event"; het is gratis, gericht op alle leeftijden en voor iedereen toegankelijk. Tevens mag iedereen meedoen aan Colours of Valkenburg, van professional tot amateur, van jong tot oud, inschrijven kan via de website. Door het aanbrengen van een speciale beschermende coating na afloop van het festival zullen de kunstwerken nog een aantal weken het straatbeeld van Valkenburg opsieren

Dutch Open Streetpainting Champion
Op zondag 22 Augustus heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete kunstwerk en te beslissen aan wie de titel "Dutch Open Streetpainting





Champion" zal worden toegekend. Er worden in twee categoriën prijzen toegekend: "Copy art" en "Free art". Ook een vakjury zal zal de ,,beste werkstukken bekend maken. Om 17.00 uur zondag 22 Augustus worden de prijswinnaars bekend gemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats.

Locatie
Colours of Valkenburg wordt gehouden in het centrum van Valkenburg aan de Geul, te weten op het Theodoor Dorrenplein, in de Gosewijnstraat, en de Louis van de Maesenstraat. Op deze locaties worden enkele tientallen streetpainting vlakken aangegeven.

Programma
Colours of Valkenburg gaat officieel van start op zaterdag 21 augustus om 10.00 uur. Staattekenaars krijgen een vlak toegewezen en beginnen met hun kunstwerk. Om 18.00 uur. stoppen de Staattekenaars met hun werkzaamheden om deze op zondagmorgen 22 Augustus om 10.00 uur weer te vervolgen. Colours of Valkenburg duurt officieel tot 18.00 uur.

Deelnemers
Voor Colours of Valkenburg 2010 hebben zich mee dan 40 Internationaal bekende Staattekenaars aangemeld. Het deelnemersveld overtreft in aantal en kwaliteit dat van voorgaande jaren.
Kinderen
In 2010 worden voor het eerst ook kinderen toegelaten tot de hoofdwedstrijf. Het betreft vier winnaars van op de basisscholen uitgeschreven straattekenwedstrijden. Andere Programmaonderdelen

Henri Jonas Kunstmarkt
Op zondag 22 Augustus wordt tevens de Henri Jonas Kunstmarkt georganiseerd. Hieraan nemen leden van de kunstkring Henri Jonas deel met beelden, grafiek, olieverfschilderijen en acrylverfschilderijen. De kunstmarkt duurt net als Colours of Valkenburg van 10.00 tot 18.00 uur. Er zal een gevarieerd aanbod te zien zijn van kunstwerken die tevens te koop aangeboden worden.





Colours of Valkenburg wordt georganiseerd door Drahnier Consultancy B.V.,
in samenwerking met de Stichting Kunst & Cultuurraad en mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting Stimuleringsfonds Evenementen Valkenburg aan de Geul. De Stichting Kunst en Cultuurraad wil zich structureel inspannen om Valkenburg aan de Geul aantrekkelijker te maken op het gebied van Kunst & Cultuur. Zij ontwikkelen zelf Kunst & Cultuur gerelateerde ideeën, evenementen, of andere activiteiten om Valkenburg aan de Geul, haar inwoners, gasten en bezoekers steeds meer in aanraking te brengen met Kunst & Cultuur.