Gemeente Zwolle

Kleurrijke stadsgezichten in Bibliotheek Centrum

Kleurrijk Zwolle

In het Biebcafé van Bibliotheek Zwolle Centrum aan de Diezerstraat is deze zomer de expositie Kleurrijk Zwolle te bezichtigen. De schilderijen zijn van de hand van Zwollenaar Gerrit Jansen en tonen Zwolse stadsgezichten.

Gerrit Jansen (65) stond een halve eeuw geleden een carrière als beeldend kunstenaar voor ogen. Lessen van regionaal bekende kunstschilders als Stien Eelsingh stimuleerden hem. Zijn landschappen werden veelbelovend genoemd.
Maar vooral op aandrang van zijn ouders koos hij toch voor een andere, eveneens creatieve richting. Hij volgde de vakopleiding etaleren/decoreren en stapte later over naar de grafische wereld. Vijf jaar geleden nam de Zwollenaar weer serieus de penselen ter hand.

Kleuren

In zijn werk draait het vooral om kleuren. Behalve zijn eigen Zwolse woonomgeving inspireren ook andere locaties in binnen- en buitenland hem. Met de vrijheid van de kunstenaar geeft Gerrit Jansen in zijn tweede schildersjeugd een eigen draai aan die stadsgezichten en landschappen.

De expositie `Kleurrijk Zwolle' is tot en met zaterdag 28 augustus 2010 gratis tijdens openingstijden van Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) te bezichtigen. Gerrit Jansen geeft zaterdag 21 augustus van 14.00 tot 15.00 uur in het Biebcafe een toelichting op zijn werk en gaat met belangstellenden in gesprek over de geëxposeerde schilderijen.

* Meer informatie: gerritjansen.exto.nl