De Melkweg


ELECTRONATION @ KLINCH
Steve Lawler (VIVa Music, Londen) / Terry Toner / Sven & Tettero / vj AlexEtJeremy

Melkweg · zaterdag 21 augustus · 24:00 ­ 05:00 · 9,- (lidm. niet
· · · verplicht)

Steve Lawler is een goede bekende van het klinch-publiek. Op zaterdag 21 augustus is hij weer in de Melkweg te bewonderen. De voorlaatste keer was tijdens een editie van Electronation vorig jaar, omdat zijn geplande optreden in april dankzij de aswolk niet door kon gaan. Deze maand maakt Lawler het goed met een extra lange dj-set. Support komt van Electronation-resident Terry Toner.

Al sinds de vroege jaren negentig staat Steve Lawler te boek als invloedrijk artiest op internationaal niveau. Ook na de grote Britse super-dj rage vond hij overal ter wereld gretige oren voor zijn `sleazy and filthy house music'. Lawler's langlopende residencies voor toonaangevende clubs als de Singeporese Zouk, wijlen Londense club The End en natuurlijk Space op Ibiza zijn hiervan het onomstotelijke bewijs. Laatstgenoemde club heeft hem zelfs uitgeroepen tot ongekroonde koning van haar eigen dansvloeren. En ook in de Melkweg begint de King Of Space zich onderhand aardig thuis te voelen met een alsmaar groeiende Amsterdamse achterban.

Ook op productioneel gebied blijft Lawler toonaagevend uit de hoek komen. Hij was één van de eersten die een digital only label opstartte. Om dit statement kracht bij de zetten wuifde hij al jarne geleden het vinyl vaarwel en begon als pionier met cd's alleen te draaien. Lawler lijkt zich weinig aan te trekken van muzikale trends van het moment en volgt steevast zijn eigen pad. Op tekent Lawler alleen muziek die hij (zoals hij dat letterlijk noemt) "the bollocks" vindt. Deze eigenwijze instelling lijkt hem bepaald geen windeieren te leggen: VIVA is inmiddels één van de best verkochte en beroemdste labels van `s werelds belangrijkste mp3-portal Beatport.

Support op deze zaterdag komt van Sven en Tettero, `s lands roemrichtste dj-duo, dat momenteel furore maakt met een festivalseizoen waar je u tegen zegt. En van Electronation's Terry Toner, die er ook deze zomer weer een overvolle agenda in binnen- en buitenland op nahoudt. Gelukkig heeft hij ook nog af en toe tijd om het Melkwegpubliek te trakteren op een van zijn dansbare opwarmsets. AlexEtJeremy completeren het affiche met een serie confronterende beelden, zoals we ze van de Electronation-vj's gewend zijn.


---
Kan je niet wachten tot 21 augustus, op vrijdag 6 augustus heeft Electronation een andere bijzondere editie voor je in petto met niemand minder dan de gevierde Zweedse techno-act Minilogue. Support komt dan van Bar 27's Olivier Weiter en resident Terry Toner.

Voorverkoop ook via www.beatfreax.com/ticketshop