Ingezonden persbericht


PRINSENGRACHTCONCERT 2010

MET PIANIST JEAN-YVES THIBAUDET

OP PONTON VOOR HOTEL PULITZER

De Franse pianist Jean-Yves Thibaudet is dit jaar de grote solist op het 29ste Prinsengrachtconcert. Dit klassieke concert wordt gepresenteerd door Hans van den Boom vindt plaats op zaterdagavond 21 augustus om 20.00 uur. Het wereldberoemde openluchtconcert - dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het beste stadspromotie-evenement Cultuur in de stad Amsterdam - vindt ook nu weer plaats op de ponton voor Hotel Pulitzer, A Luxury Collection Hotel. Thibaudet verheugt zich zeer op het Prinsengrachtconcert. ,,Ik ken de spectaculaire reputatie van het Prinsengrachtconcert en weet van de uitzonderlijke sfeer. Het lijkt me geweldig om daar te kunnen optreden.''

Ieder jaar worden de gasten voor dit bijzondere concert uitgenodigd door Hotel Pulitzer, de AVRO, ING en de Schiphol group. De zitplaatsen op de ponton zijn voor genodigden en sponsoren die het concert mogelijk maken. Uiteraard is iedereen meer dan welkom om het concert te beluisteren vanaf de kades van de Prinsengracht of vanaf het water in uw eigen bootje.

Jean-Yves Thibaudet is een wereldberoemd en veelzijdig pianist die over de hele wereld optredens verzorgt. Naast Europa heeft hij ook in Amerika en in Australië een grote schare fans. Kenmerkend voor de vermaarde pianist is dat hij ook buiten de paden van de meer serieuze klassieke muziek treedt. Zo zal hij tijdens het Prinsengrachtconcert naast klassieke muziekstukken van Chopin, Satie en Ravel ook een swingend stuk van Gershwin spelen.

Op zaterdagmiddag 21 augustus vindt traditiegetrouw ook het Kinderprinsengrachtconcert plaats op het ponton voor Hotel Pulitzer, waarbij alle kinderen welkom zijn. Jong muzikaal talent speelt met het Jeugd Orkest Nederland en treedt aansluitend op met drie populaire Nederlandse popartiesten: Laura Jansen, Lisa Loïs en Wesley. Zij worden begeleid door het orkest en de band van de muzikale duizendpoot Edwin Schimscheimer. De presentatie is in handen van Ewout Genemans.

Mocht u niet aanwezig kunnen zijn bij het Prinsengrachtconcert, kunt u het ook volgen op de AVRO op Nederland 2 op zaterdag 21 augustus om 21.20 uur. Het programma wordt zondag 22 augustus om 14.00 uur nogmaals uitgezonden op Nederland 1.