Ingezonden persbericht



Outdoor Helvoirt op 21 en 22 augustus 2010

Zaterdag en zondag, 21 en 22 augustus is er weer Outdoor Helvoirt, het grote paardensportevenement aan de rand van het Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen, op en rondom de terreinen van Landgoed De Hoendernest en de karakteristieke zandgronden nabij De Guldenberg. Hoofdmoot vormt de eventingwedstrijd (CIC1* en CIC2**) met de disciplines dressuur, springen en crosscountry. De wedstrijden worden, verdeeld over twee dagen, verreden door een internationaal deelnemersveld. Op zaterdag 21 augustus worden de dressuurproeven en het springparcours gereden en op zondag 22 augustus wordt de spectaculaire crosscountry gereden. De toegang voor het publiek is geheel gratis.

Midden op het landgoed De Hoendernest liggen de dressuurpistes, de springpiste en de waterpartij waar ook het publiekspaviljoen zicht op heeft. Tijdens de cross-country zullen de deelnemers deze watercombinatie maar liefst drie keer passeren. De cross-country voert verder over glooiende weilanden, brede sloten en bospaden. Particuliere grondeigenaren uit het Helvoirtse buitengebied stellen hun gronden belangeloos ter beschikking.

De organisatie is in handen van een enthousiast bestuur, ondergebracht in de Stichting Outdoor Helvoirt. Voorzitter is Guus van Koningsbruggen, parcoursbouwer is Bas Verhoeven. Zo'n 150 ruiters uit de Benelux, Duitsland, Bulgarije, Zweden, Frankrijk, Tsjechië en Engeland strijden dit jaar om de prijzen. Nederlandse topruiters als Tim Lips, Madeleine Brugman (winnaar in 2009), Jenny van Rijsewijk-Voskens en Raf Kooremans doen ook dit jaar weer mee. Het wordt nog spannend of de 16-jarige Pascalle van Boxtel uit Vlijmen op tijd hersteld is van een sleutelbeenbreuk opgelopen tijdens de EK Pony's in Bishop Burton. Outdoor Helvoirt is haar eerste CIC* wedstrijd met haar paard Rendezvous. Het zou prachtig zijn als zij tijdens Outdoor Helvoirt haar debuut kan maken voor eigen publiek.

Zaterdag 21 augustus staat in het teken van de jeugd. In samenwerking met het paarden stripmagazine Penny organiseert Outdoor Helvoirt een Bixie dag. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar leren spelenderwijs in een dressuurproef en springparcours de wedstrijdsport kennen. Een groot eventing-feest op zaterdagavond met live muziek maakt de Brabantse gemoedelijkheid compleet en zal Helvoirt even het centrum van eventingsport zijn. Op zondagmiddag is er als extra een jack-russel-race: een grappige strijd om wie het snelste hondje van Outdoor Helvoirt wordt. Eigenaren van jackrussel terriers kunnen zich aanmelden bij de organisatie.