TROS


Afdeling Communicatie

Hilversum, 14-08-2010


CAPPIES AWARD 2010

Uitzending zaterdag 21 augustus

Nederland 3 - 19.00 uur

TROS EN AJAX SLAAN HANDEN INEEN EN MAKEN
VUIST VOOR HET GEHANDICAPTE KIND

TROS en AJAX hebben vanavond letterlijk de handen ineengeslagen bij de wedstrijd AJAX-Vitesse in de Amsterdam ArenA. De spelers van zowel AJAX als Vitesse maakten namelijk hun entree in het gezelschap van zestien gehandicapte kinderen. De spelers van de twee Eredivisieclubs kwamen hand in hand het veld op met kinderen met een beperking.

Op initiatief van Lucille Werner hebben de TROS en voetbalclub AJAX deze unieke samenwerking geïnitieerd. Aanleiding voor de samenwerking vormt het programma CAPPIES AWARD 2010 (zaterdag 21 augustus, 19.00 uur Nederland 3) waarin vijf kids centraal staan die ondanks hun fysieke beperking verder gaan waar anderen stoppen.

Zowel de TROS als AJAX zien dit initiatief als een manier om de beeldvorming rondom gehandicapte kinderen positief te beïnvloeden.

Martin Jol: "Zowel de spelersgroep als ikzelf vinden dit een mooi initiatief en daarom werken we er graag aan mee. We zijn ons bij Ajax bewust van onze rol in de maatschappij. Als je kinderen ergens mee kunt helpen, dan moet je die kans niet laten liggen."

Initatiefneemster Lucille Werner is blij met het enthousiasme van Ajax: "Ik vind het uniek dat dit bij een Eredivisiewedstrijd gebeurt. Voor de beeldvorming van gehandicapte kinderen is het heel goed om te laten zien wat ze wel kunnen in plaats van de nadruk te leggen op wat ze niet meer kunnen. Het is een mooie combinatie van talent, de spelers van Ajax en Vitesse en de kinderen die hun beperkingen omzetten naar mogelijkheden."

CAPPIES AWARD 2010
De vijf kandidaatjes van de CAPPIES AWARD 2010 tonen op zaterdag 21 augustus hun talent aan het publiek en een vakjury. Zo is er Chris (12) die ondanks zijn beenverlamming heel goed kan snowboarden en doet Rosanna (13) mee aan wedstrijden rolstoeldansen ondanks dat ze spina bifida (open ruggetje) heeft. De winnaar van CAPPIES AWARD 2010 wordt een jaar lang kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind en kan zo blijvend aandacht vragen voor de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking.

Voor meer informatie: www.tros.nl/cappies