Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Onthulling laatste 'oorlogssteen' op Noordereiland

De laatste granieten brandgrenssteen in Rotterdam wordt aanstaande zaterdag 21 augustus onthuld op de Prins Hendrikkade-hoek Prins Hendrikstraat.

De Brandgrens van Rotterdam is een belangrijk feit in de geschiedenis en ontwikkeling van de stad. In 2006 besloten Burgemeester en Wethouders van Rotterdam de brandgrens van het Duitse bombardement van 14 mei 1940 blijvend te markeren.

Markering
14 mei 2010 is de markering om het verwoeste stadshart opgeleverd. Op de Rechter Maasoever is het aangebracht met rode iconen in de spots en op het Noordereiland met groene iconen. Want ook deze wijk op de Linker Maasoever werd -weliswaar door eigen vuur- tijdens de eerste oorlogsdagen zwaar getroffen. De duizenden bewoners konden geen kant op, terwijl de bommen even verderop insloegen. Sluitstuk van de markering zijn de granieten herdenkingsstenen/zitelementen, waarvan de laatste als friendly fire steen op 21 augustus om 14.00 uur op het Noordereiland wordt onthuld door deelgemeentevoorzitter Seyit Yeyden en Hans Goedhart, directeur van dS+V. Meer informatie over de brandgrens op www.brandgrens.nl.

(foto dS+V)