Openbaar Ministerie

Rijksrecherche onderzoekt schietincident Nijmegen

21 augustus 2010 - Arrondissementsparket Arnhem

Onder leiding van het Openbaar Ministerie in Arnhem is de Rijksrecherche een onderzoek begonnen naar het schietincident op de Neerbosscheweg in Nijmegen dat vrijdag 20 augustus 2010 plaatshad. Daarbij is een 40-jarige man uit Nijmegen om het leven gekomen.

De politie heeft vrijdag aan het eind van de middag twee verschillende meldingen ontvangen. Eén melding betrof een overval door een man op de Lidl aan de O.C. Huismanstraat in Nijmegen. De andere melding betrof een bedreiging van een persoon door vermoedelijk dezelfde man in de wijk Leuvensbroek in Nijmegen. Naar aanleiding van de meldingen hebben meerdere eenheden uitgekeken naar de man. Deze man is door de politie gezien in een auto en heeft een stopteken gekregen op de Neerbosscheweg. Volgens de politie gedroeg de man zich zeer agressief in de richting van de agenten. Door dit agressieve gedrag voelden de agenten zich dusdanig bedreigd dat zij op de man hebben geschoten. De man is aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche doet onderzoek naar wat er zich exact heeft afgespeeld en heeft
op de locatie ondersteuning gekregen van de Forensische opsporing van politieregio Noord- en Oost-Gelderland. Verschillende getuigen zullen nog door de Rijksrecherche gehoord worden. Het onderzoek van de Rijksrecherche zal naar verwachting geruime tijd in beslag nemen. Dit weekend worden geen nadere mededelingen meer gedaan over het onderzoek.