Ministerie van Defensie

Commandant der Strijdkrachten op Lowlands

21 augustus 2010, 20.34 uur

Generaal Peter van Uhm, Commandant der Strijdkrachten, heeft vandaag op Lowlands gesproken. Van Uhm ging tijdens het festival in Biddinghuizen in op de rol die jonge militairen hebben bij de uitvoering van ons buitenland- en veiligheidsbeleid. Zijn optreden maakt deel uit van het programma van Llowgenda.

"Veiligheid en vrijheid zijn niet gratis, daar moet je iets voor doen" zei Van Uhm tijdens zijn toespraak waarin hij onder meer vroeg om respect voor de Nederlandse militair. "Zij zorgen dat de wereld een stukje veiliger wordt."

Lowlands is meer dan alleen een muziekfestival. Er staat ook theater, film, literatuur en kunst op het programma. Het optreden van Van Uhm maakt deel uit van de zogenoemde Llowgenda. Dit onderdeel van Lowlands biedt de mogelijkheid om politieke en maatschappelijke thema's met een breed en vooral jong publiek te delen.

Andere sprekers

Ook andere sprekers zoals topsporter Erben Wennemars en documentairemaaksters Ilse en Femke van Velzen namen deel aan Llowgenda. Zij deelden een kort verhaal met de bezoekers, waarna hierover in een informele setting, in het Llowgenda Café, werd gediscussieerd.