Ingezonden persbericht


ROUTE
Za. 21 aug.

Oud en Nieuw spotten in Utrecht!

Een ontdekkingstocht door de stad, waar oude en nieuwe architectuur samenkomen.

Hoewel Utrecht vooral bekendstaat om haar historisch centrum, heeft deze stad ook een schat aan moderne architectuur. De moderne parels fonkelen tussen de oude stenen en contrasteren of gaan juist een relatie aan met de omgeving van de binnenstad. Aorta-gids Martin de Jong neemt u mee door de stad, waar oude en nieuwe architectuur samenkomen.

Langs appartementen van de Utrechtse architect Mart van Schijndel, het spraakmakende metalen huisje aan de Drift van het architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen, het stadhuis van Miralles een samensmelting van een tiental middeleeuwse panden en stadskastelen tot een hedendaags kunstwerk, het appartementencomplex van Bob van Reeth aan de Mariaplaats waarin de archeologie een belangrijke plaats in het nieuwe ontwerp kreeg, wordt deze unieke mix in de binnenstad van Utrecht voor u zichtbaar gemaakt.

INFORMATIE
Aanvang
Duur
Vertrek
Kosten

Reserveren

15.00 uur

1,5 uur
Architectuurcentrum Aorta
¤ 7,50 per persoon, ¤ 6,25 voor U-pas houders, 65+, CJP, studenten en Vrienden van Aorta. Van te voren reserveren is noodzakelijk. U kunt zich per e-mail opgeven (tours@aorta.nu), maar ook telefonisch of aan de balie. SVP erbij vermelden of u in het bezit bent van een studentenpas, een U-pas, CJP, een 65+ kaart of dat u Vriend bent van Aorta. NB: Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de rondleiding niet door.