Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort -17 augustus 2010

Binnenstad afgesloten tijdens Dias Latinos

Op zaterdag 21 en zondag 22 augustus is de binnenstad van Amersfoort afgesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer. Op deze dagen wordt namelijk grote drukte verwacht in verband met het Latijns-Amerikaans en Caribisch festival Dias Latinos. Daarnaast is er dat weekend een koopzondag in de binnenstad.

Om de bezoekers van Dias Latinos, het winkelende publiek en, in geval van nood, de hulpverleningsdiensten voldoende ruimte te geven is de binnenstad op deze dagen afgesloten voor gemotoriseerd en fietsverkeer. Vanwege de verwachte drukte is het gebied binnen de singels in de binnenstad alleen toegankelijk voor voetgangers. Dit betekent dat fietsers en motorvoertuigen geen doorgang krijgen. Voor bewoners wordt een uitzondering gemaakt. Bij de ingangen tot de kern van de binnenstad worden afsluitingen geplaatst.

Extra stallingsmogelijkheden fietsen
Op 21 en 22 augustus zijn er extra parkeermogelijkheden voor fietsers. Deze tijdelijke extra fietsklemmen worden geplaatst bij een aantal afsluitingen. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die bezoekers wijzen op de extra fietsparkeerplekken. Op de volgende locaties komen extra fietsenstallingen:
- Hoek Nieuweweg / Breestraat

- 't Zand

- Kamp/Zuidsingel

- Achterzijde OLV toren

Bewaakte fiestenstallingen
Daarnaast kunnen fietsers uiteraard terecht bij de gratis bewaakte fietsenstallingen: Amicitia, Kamperbinnenpoort en St. Jorisstraat (Hellestraat).

Noot voor de redactie,