Provincie Friesland

Nummer: 190 HZ

Datum: 17 augustus 2010

Kick zonder alcohol in Café Café

Café Café in Leeuwarden zet speciale Nuchtere Fries-cocktails op de kaart. Vanaf zaterdag 21 augustus kunnen bezoekers van het café, dat zelf ook al alcoholvrije cocktails schenkt, vijf nieuwe, bijzondere cocktails zonder alcohol bestellen. De Nuchtere Fries en Café Café zochten elkaar op omdat ze jongeren willen laten zien dat ze ook zonder alcohol een kick kunnen krijgen.

Café Café is de eerste horecagelegenheid die samenwerkt met de Nuchtere Fries. De Nuchtere Fries liet vijf cocktails ontwikkelen die door hun aparte ingrediënten een kick geven. Daardoor zijn zij voor jongeren een lekker alternatief voor een cocktail met alcohol. Café Café eigenaar Sander Altena is enthousiast over cocktails zonder alcohol. "Niet alleen smaken ze minstens zo lekker, maar ze zien er vaak ook mooier uit". De komende tijd wil de Nuchtere Fries ook in andere Friese plaatsen zoeken naar horecazaken die de alcoholvrije drankjes op de kaart wil zetten.

De Nuchtere Fries-cocktails maken deel uit van een concept waarmee de partners in de Nuchtere Fries campagne jongeren willen wijzen op de risico's van overmatig alcoholgebruik. De Nuchtere Fries wil met de jongeren in gesprek komen in cafés en discotheken, maar ook op hyves zoekt hij de dialoog op (www.nuchterefries.hyves.nl). Daarnaast bezoekt de Nuchtere Fries ook andere plekken waar jongeren komen, zoals scholen en festivals.

De Nuchtere Fries werkt zaterdagavond samen met Responsible Young Drivers. Zij maken afspraken met de bezoekers wie er nuchter blijft. Aan het eind van de avond doen zij een blaastest met deze jongeren. Wie dan nog nuchter is, ontvangt een T-shirt van de Nuchtere Fries.


---