Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

THE BEST OF KUNSTBENDE DIT WEEKEND OP NOORDERZON!

Tijdens de internationale uitwisseling op Theaterfestival Boulevard hebben de winnaars van Kunstbende Nederland al kennis kunnen maken met de Belgen. Dit weekend bestieren ze samen het podium van Noorderzon in Groningen!

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is een internationaal kunstenfestival met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld, elf dagen lang! Een grote eer voor The Best of Kunstbende om hier tussen te staan!

Het programma van 'The Best of Kunstbende' op Noorderzon bestaat uit:
- PleaSe: winnaar Muziek Amsterdam

- Sluwe Vos: winnaar DJ Overijssel

- Julia Meulemans: winnaar Fashion Groningen
- Naida Oukake & Dominique Tuizenga: 2e prijs winnaar Fashion Groningen
- Pepijn Gijssels, Sibran Sampers, Koen Blauwblomme, Maarten van den Bussche: winnaars Theater Kunstbende België.

The Best of Kunstbende staan op 21 augustus van 15.30 -16.30 uur in de Spiegeltent op het Noorderzon Performing Arts Festival Groningen. Kijk voor meer info over 'The Best of Kunstbende' op www.kunstbende.nl.

Na Noorderzon doen The Best of Kunstbende de volgende festivals aan: 28 augustus: Uitmarkt, Amsterdam
27 augustus: Mystery Land, Haarlemmermeer
16 - 21 november: Crossing Border Festival, Den Haag 26 januari - 6 februari 2011: Internationaal Film Festival Rotterdam, Rotterdam

Kunstbende is dé jongerenorganisatie voor cultuurparticipatie. De wedstrijd is één van de pijlers waarbij jongeren van 13 tot 19 kunnen meedoen aan acht kunstdisciplines: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film & Animatie, Muziek, Taal en Theater & Performance. Deelname aan Kunstbende is gratis. Alles kan en mag. In 2011 is het thema ILLUSIE.

-einde persbericht -