Gemeente Den Haag

Boek en expositie 125 jaar Kurhaus


* Laatste wijziging: 20 augustus 2010

Zaterdag 21 augustus 2010 verschijnt het 16de deel in de Historische Reeks van Muzee Scheveningen: `Scheveningen wordt mondain. 125 jaar Kurhaus, kroonjuweel van de Maatschappij Zeebad Scheveningen'. Ter gelegenheid hiervan is uniek beeldmateriaal bijeengebracht in een kleine expositie in Muzee Scheveningen.

Op 11 juli 1885, nu 125 jaar geleden, opende het Scheveningse Kurhaus zijn deuren. Ter gelegenheid hiervan heeft Muzee Scheveningen een kleine expositie ingericht. Gastconservator Paul Crefcoeur laat aan de hand van verrassend beeldmateriaal zien hoe Scheveningen zich onder de Maatschappij Zeebad Scheveningen (MZS) ontwikkelde tot een mondaine badplaats.

De tentoonstelling is te zien van zaterdag 21 augustus tot en met zondag 26 september 2010.

Boek

In het boek 'Scheveningen wordt mondain. 125 jaar Kurhaus, kroonjuweel van de Maatschappij Zeebad Scheveningen' beschrijft Paul Crefcoeur de periode die voor het ontstaan van de huidige badplaats van cruciaal belang was. Een centrale rol was hiervoor weggelegd voor de Maatschappij Zeebad Scheveningen. Crefcoeur deed hiervoor uitgebreid onderzoek in archieven in binnen- en buitenland.

Meer informatie

Meer informatie over de tentoonstelling en het boek vindt u op de website van Muzee Scheveningen.