Dierensector ontmoet elkaar in Scheveningen


SCHEVENINGEN, 20100802 -- Op zaterdagavond 21 augustus 2010 vindt aan het Scheveningse strand de WildWorld Summer BBQ plaats: het jaarlijkse netwerkevenement waar iedereen die actief is in het werkveld van dieren, natuur en duurzaamheid samenkomt voor een informele avond ter afsluiting van de zomer. Professionals afkomstig uit onder meer natuurbeschermingsorganisaties, dierentuinen, dierenpensions, dierenspeciaalzaken, paardenhouderijen en veehouderijen zijn van de partij.

Het evenement heeft als doel om professionals in de dierensector branche-overstijgend met elkaar in contact te brengen. Doorgaans heeft men zicht op de ontwikkelingen in het eigen vakgebied en weten vakgenoten elkaar te vinden, maar interessant wordt het wanneer uiteenlopende expertises worden samengebracht en grenzen tussen de branches worden doorbroken.

Samenwerking

Zo speelt bijvoorbeeld educatie in natuurparken een belangrijke rol in het kader van natuurbehoud, maar is educatie in de dierenwinkel minstens zo belangrijk om het welzijn van huisdieren bij hun nieuwe baasjes zo goed mogelijk te waarborgen. En waarom zou een fysiotherapeut voor paarden de expertise niet in kunnen zetten ten behoeve van dierentuindieren ? Op het netwerkevenement kunnen deelnemers, die elkaar in de beroepspraktijk niet zo snel zouden tegenkomen, elkaar in een informele sfeer ontmoeten. De contacten die zo tot stand komen helpen de professionals en bedrijven om hun gemeenschappelijke doelstellingen op het gebied van dieren(welzijn), natuur(bescherming) en duurzaamheid sneller, beter en prettiger te realiseren. Meer informatie en aanmelden via de website www.wildworld.nl

WildWorld





ingezonden persbericht