Gemeente Binnenmaas

Wethouder Van Etten geeft startschot triathlon

Wethouder Henk van Etten geeft op zaterdag 21 augustus a.s. om 11.30 uur het startschot voor de 1/8 triathlon rondom het recreatieoord in Mijnsheerenland. De triathlon wordt georganiseerd door de jubilerende stichting Triathlon Binnenmaas. Er doen aan dit eerste onderdeel 150 heren mee. Een kwartier later volgt de start van de dames en de trios, met 50 deelnemers. Trios zijn teams van drie personen die net als de deelnemers aan de 1/8 triathlon meedoen aan de kortste afstand, 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

Aan de 1/4 triathlon doen 200 dames en heren mee, eveneens het maximale aantal. De start is om 13.30 uur. De deelnemers zwemmen 1000 meter in de Binnenmaas, fietsen 40 kilometer en lopen 10 kilometer.

Triathlon Binnenmaas (met als hoofdsponsor Rabobank Hoeksche Waard) bestaat dit jaar 25 jaar. De trainer van de voetbalvereniging Puttershoek is er in samenwerking met de gemeente Binnenmaas, de Hoeksche Renners, het Duikteam Hoeksche Waard en het recreatieoord 25 jaar geleden mee begonnen. Na zes jaar is het stokje overgedragen aan Gerard Brand, lid van de triathlonvereniging, die met vier medetriathleten de stichting Triathlon Binnenmaas heeft opgericht.

De deelnemers en vrijwilligers van de Triathlon Binnenmaas krijgen ter gelegenheid van de 25e editie van deze wedstrijd een speciaal t-shirt uitgereikt.