KNHS

Website FEI European Dressage Championships online

21 augustus 2010
EK dressuur 2011

Aftellen naar EK Dressuur 2011 begonnen

Rotterdam, 21 augustus 2010 Vandaag is met het live gaan van de website www.ekdressuur2011 .nl het aftellen naar de FEI European Dressage Championships 2011 officieel begonnen. Precies over een jaar weten we welke dressuurruiters als nieuwe Europees Kampioenen Dressuur in Rotterdam gehuldigd zijn en of heersend Kampioenen Edward Gal en Adelinde Cornelissen de titels kunnen prolongeren.

De nieuwe, interactieve website biedt in de aanloop naar de kampioenschappen naast praktische informatie voor deelnemers, bezoekers, media en sponsors ook veel informatie over de ontwikkelingen binnen de dressuursport. Tijdens het evenement worden live beelden en uitslagen op de website gepubliceerd. Ook wordt de site volledige geïntegreerd met social media als Twitter, Youtube, Hyves, etc.

De dressuursport maakt een enorme ontwikkeling door en de publieke belangstelling groeit enorm in Nederland en daar buiten. Er zijn op dit moment geweldige paarden en zeer getalenteerde dressuurruiters en amazones. In een jaar kan veel gebeuren, maar zoals het er nu uit ziet gaan we volgend jaar in Rotterdam genieten van prachtige sport, aldus directeur sportief dressuur: Tineke Bartels. Via deze website houden we de hele wereld daarvan op de hoogte. De Engelstalige website is bereikbaar via www.ecdressage2011.com .

Over het EK Dressuur 2011
De FEI European Dressage Championships 2011 brengen de beste Europese dressuurcombinaties van 18 tot en met 21 augustus naar het Kralingse Bos in Rotterdam. Ook is het evenement een platform voor de dressuurwereld om de paardensport breed onder de aandacht van de samenleving te krijgen. Dat gebeurt via cursussen, workshops en vele andere side events die voor en tijdens de kampioenschappen plaatsvinden. Het evenement komt tot stand door samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS), Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en het CHIO Rotterdam. FEI European Dressage Championships 18 21 augustus 2011