Gemeente Medemblik

Waterweken in Medemblik

Straattheater, de Theatervloot, een licht klassiek concert in de Oosterhaven en een culinair programma. Het is maar een greep uit het definitieve programma van de Waterweken dat deze week bekend is geworden. Van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus biedt deze historische havenstad weer veel spektakel op en rond het water.

Gekozen is voor de thema's theater, muziek, nautiek, culinair en sportief. Een aantal succesnummers wordt herhaald. Zoals het licht klassiek concert, vrijdag 20 augustus in de Oosterhaven. Met onder meer een voorstelling van het NoordHollands JeugdFanfareOrkest. Hierbij zijn ook polderschuiten en koggevaarders van de partij. Ook andere vaartuigen zijn welkom. Iedereen kan aanmeren en ronddobberen. Daarmee wordt een sfeer gecreëerd zoals bij het Bevrijdingsconcert in de Amsterdamse Amstel. Speciaal voor deze avond is de sluis open van 23.00 tot 00.00 uur. `Het wordt weer genieten', voorspelt wethouder Kasper Gutter.'Vorig jaar was het al ontzettend druk en gezellig. Dat verwacht ik deze editie weer. We hebben als Medemblik veel moois te bieden. Daar laten we onze inwoners en bezoekers graag van genieten'.

Programma
Het volledig programma ziet er als volgt uit:
donderdag 19 augustus:
THEATERPROGRAMMA rond Oosterhaven
Vanaf 14.00 uur gratis theaterprogramma voor kinderen met straattheater van de Medemblikker Toneelvereniging, straatoptreden van Sahara Hara (kameel met begeleider) en piratentheater `De Geest van kapitein Black'.

Avondprogramma voor volwassenen: Theatervloot doet Oosterhaven aan. Kaarten á EUR 20 via www.vloottheater.nl (dit is de enige activiteit waarvoor entree wordt gevraagd).

vrijdag 20 augustus:
MUZIEK: licht klassiek
Vanaf ponton in Oosterhaven:
20.00 - 20.45 uur: Wil Luiken op piano met solisten Gerda Govers, Arie Buscher en Cees Biere;
20.45 - 21.00 uur: een optreden van pianist Ramon van Engelenhoven; 21.15 - 22.00 uur: een voorstelling van het NoordHollands JeugdFanfareOrkest;
22.00 - 23.00 uur: spetterende gezamenlijke afsluiting. Ook in de Oosterhaven: van 20.00 tot 23.00 uur zijn polderschuiten en koggevaarders welkom. Iedereen kan aanmeren en ronddobberen. Daarmee wordt een sfeer gecreëerd zoals bij het Bevrijdingsconcert in de Amsterdamse Amstel. Speciaal voor deze avond is de sluis open van 23.00 tot 00.00 uur.

zaterdag 21 augustus:
NAUTISCHE DAG
Een middag (van 14.00 - 18.00 uur) met veel activiteiten op diverse locaties. Een overzicht:
Oosterhaven: schuitentocht

Westerhaven:

- liefhebbers kunnen meezeilen op optimisten (kleine bootjes);
- vaartochten (met Scouting) op een lelievlet; Oosterhaven

- Blusdemo's van de jeugdbrandweer;

- de scouting verzorgt waterspelen;

- in een kraam verzorgt Bestevaer ook demonstraties rond zeilen;
- Rescue Medemblik verzorgt spectaculaire demonstratie met reddingsboten. Op de wal (achter een kraam) vertellen medewerkers meer over hun bijzondere werk.

- Estafette zwemmen (nieuw dit jaar), bedoeld voor teams. Aanmelden kan bij zwemschool Ed van Rozelaar: www.zwemschool.org Rond de Oosterhaven zorgt dweilorkest Windkracht 13 voor de vrolijke noot.

zondag 22 augustus:
DRAKENBOOTRACE EN CULINAIR
12.00 - 21.00 uur
Oosterhaven: Drakenbootrace; start bij de Kwikkelsbrug. Culinaire liefhebbers komen op de Oosterhaven ook volop aan hun trekken. Daar verzorgen vier horecagelegenheden live kookdemonstraties. U leert hier de fijne kneepjes van het vak.
Op de aangrenzende rijweg is een kistenverkoop van streekproducten.

Meer informatie
Meer informatie: www.waterweken.nl. Eind juli wordt een speciale uitgave van de Waterwekenkrant verspreid. De Waterweken worden voor de derde keer georganiseerd. Hierbij trekt Medemblik samen op met Enkhuizen, Hoorn, Schagen en Koggenland. In augustus 2010 worden allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd in, aan en op het water en altijd water gerelateerd.