Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa


Herinrichting Strubben Inloopmiddag op 22 augustus in Anloo

Het Strubben Kniphorstbosch is het eerste archeologische reservaat van Nederland. De uitdaging is om het gebied zodanig in te richten en te beheren dat natuurbeheer en erfgoedzorg elkaar versterken en dat er ook wat te beleven is voor de recreant. Dat was de aanleiding om in 2008 het Inrichtings- en Beheerplan te maken. Van dit plan hebben veel omwonenden al kennis kunnen nemen. Nu het tijd is voor de uitvoering, wil Staatsbosbeheer graag met u in gesprek over de plannen en de mogelijke vragen die er zijn. U bent van harte welkom tijdens de inloopmiddag op zondagmiddag 22 augustus in de Theeschenkerij Homanshof in Anloo.

Het plan zal in een aantal fasen worden uitgevoerd, te beginnen met het noordelijke deelgebied, De Strubben. De uitvoering van maatregelen vindt plaats vanaf de 2e helft 2010 tot begin 2011. De belangrijkste maatregelen zijn het verwijderen van spontane bosopslag en strooisel. Hierna is het de beurt aan de schaapskudde om opnieuw dichtgroei te voorkomen. Een nieuw te plaatsen raster houdt de schapen in het gebied. Het gebied blijft voor recreanten toegankelijk door klaphekjes en veeroosters.

De recreatiemogelijkheden zullen worden aangepast aan de archeologische kwetsbaarheid van De Strubben. Dit recreatieplan is nog niet klaar. Op een later moment nodigen wij u uit om mee te denken over de gewenste recreatieve voorzieningen in het gebied. U moet zich daarvoor wel eerst aanmelden bij Staatsbosbeheer.

De uitvoering wordt mede gefinancierd door het Nationaal Landschap Drentsche Aa en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Praktische informatie Inloopmiddag
Wanneer : zondag 22 augustus tussen 13.00 en 16.00 uur Waar : Informatiecentrum en Theeschenkerij Homanshof, Lunsenhof 20 in Anloo

Martine Dubois (opzichter) en Kees van Son (boswachter) zullen u dan graag te woord staan.