Gemeente Helmond


Brabantse markt in de Kasteeltuin

Zondag 22 augustus is er een Brabantse markt in de tuin van het kasteel. Het Gemeentemuseum is dan ook open van 13.00 tot 17.00 uur

Op zondag 22 augustus is het Gemeentemuseum voor volwassen toegankelijk tegen het kindertarief van 1,50 in plaats van 5,00. Aanleiding is de Brabantse markt die dan wordt gehouden in de tuin van het kasteel. Uiteraard is er voor jong en oud weer van alles te doen.

Beide locaties

De speciale entreeprijs geldt natuurlijk voor beide locaties van het museum: het kasteel en de Boscotondohal. Overigens mogen kinderen tot en met 5 jaar het museum altijd gratis bezoeken.

Allerlei activiteiten

Er zijn allerlei gezellige activiteiten. Zo kunnen kinderen op de binnenplaats van het kasteel middeleeuwse spelletjes doen. Ook kunnen ze een speurtocht maken door de kelders, waardoor ze spelenderwijs leren over de geschiedenis van stad en kasteel. En wie durft kan de Geheime Zolder op!

Tentoonstelling Begemann

Voor volwassenen is er de tentoonstelling Werken voor Begemann. De expositie toont bijzondere tekeningen en fotos met afbeeldingen van arbeiders in de voormalige Helmondse Begemannfabriek. Zo worden onder meer fotos en nooit gepubliceerde contactafdrukken getoond van fotograaf Cas Oorthuys.

Sesamstraat

In de Boscotondohal staat de Sesamstraattentoonstelling Schuif gezellig aan. Daarin kom je van alles te weten over de Straat en haar bewoners. Voor kinderen is er een heleboel te doen. Ze mogen Ieniemienie aankleden, zitten in de auto van Tommie, klimmen op de toren van buurman Baasje en mogen computerspelletjes doen. Natuurlijk ontbreekt Ieniemienies knutselclub niet. Breng vooral een camera mee! Schuif gezellig aan is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.