Ingezonden persbericht



-PERSBERICHT-

ARCHER, STERLING ARCHER

Geslepen spionnenanimatie voor volwassenen bij Comedy Central

Amsterdam, 2 augustus 2010

De koude oorlog mag 20 jaar geleden officieel zijn afgekondigd, in de nieuwe Comedy Central serie Archer viert het venijnige spionnenbestaan hoogtijdagen. Sterling Archer is agent bij de International Secret Intelligence Service (ISIS), een spionagebureau en tevens verkapt familiebedrijf, geleidt door zijn dominante moeder Malory. Archer is de bluffende, maar vooral onnozele ster aan het firmament van ISIS, die zichzelf omhoog heeft gewerkt door het vrouwelijke personeelsbestand. Getekend in een dikgelijnde, flashanimatie stijl, is Archer een vunzige variant van Get Smart, gecombineerd met het jaren '60 gevoel van Mad Men en raakvlakken met Arrested Development en Better Off Ted. Archer is vanaf 22 augustus te zien om 23.00 uur bij Comedy Central.

Codename Duchess
Zoals het hoort bij een ondeugende satirische comedy over excentrieke mensen, zien de hoogopgeleiden werknemers van ISIS wereldcrisissen als kans om elkaar in verwarring te brengen, elkaars gezag te ondermijnen, elkaar te verraden en om elkaar ontzettend hard te naaien (letterlijk en figuurlijk). De hoofdpersoon, de knappe maar niet altijd betrouwbare spion Sterling Archer, vertoont verdacht veel overeenkomsten met de knappe Don Draper uit de serie Mad Men. Archer is namelijk 's werelds beste spionage agent. Hij liegt ook bij zijn declaraties, werkt geroutineerd het vrouwelijke geslacht af en neemt zijn moeders telefoontjes op tijdens seks. Because he can do both. Maar niet alles is rozengeur en maneschijn in het leven van Archer, zo heeft het geautomatiseerde systeem hem met de genante undercovernaam 'Duchess' opgescheept, doet zijn super aantrekkelijk ex het met de accountant en heeft hij een 35 jaar oude navelstrengverbintenis met zijn moeder. Oh en James Bond heeft nog nooit een klacht hoeven in te dienen bij personeelszaken!

Nieuwerwetse comic held
Doordat Archer een geanimeerde serie is vervallen de regels voor de normale fatsoensnormen. Zo praten en gedragen ze zich soms seksistisch, racistisch, onhygiënisch, ongepast en gewoon slecht. Maar Archer is er niet op uit om te shockeren door stoute woorden. In plaats daarvan is Archer geestig en vooral grappig. Chad Hurd, de designer van het hoofdpersonage uit de serie, vergelijkt Archer met een tot leven gekomen comic boek uit de '60 jaren. Qua stijl is de show een mix tussen de cultuur van de jaren 60 en moderne culturen. De vrouwen en mannen zijn gekleed in de stijl van de jaren '60 met matching haardracht, de auto's komen uit dezelfde periode en de Soviet Unie is nog steeds de grootste vijand. Desalniettemin zijn de meeste technische details van nu, zoals mobiele telefoons, GPS, HD video, desktop computers en DVDs, volop aanwezig.


- EINDE BERICHT -

Stelt u geen prijs op berichten van MTV Networks of een van onze zenders (MTV, Comedy Central, Nickelodeon, TMF)? Graag verzoek ik u dan een email te sturen aan pers@mtvne.com onder vermelding van afmelding.