Ingezonden persbericht


Zondag 22 augustus, 15.30 uur
Grote Kerk, Oudestraat 26, Veere
Entree: 15 / 12 euro

Graindelavoix o.l.v. Björn Schmelzer
Met 'La Magdalene', de cultus van Maria-Magdalena in de Lage Landen aan het begin van de 16e eeuw met vocaal werk van o.a. Champion, Sermisy en Blondeau

Anderhalf jaar geleden speelde dit Belgische ensemble in de Zeeuwse Concertzaal, hetgeen een formidabel concert was. Als een van de weinigen in het oude muziek-genre durft dit ensemble in de voetsporen van Marcel Peres' Organum te treden, waarbij de stemmen van ongepolijste volkszangers gebruikt worden om middeleeuwse muziek tot klinken te brengen. Graindelavoix bereikt in deze traditie ongekende hoogtes en biedt verrassend nieuwe perspectieven. Recentelijk won het Belgische ensemble de prestigieuze Caeciliaprijs voor de cd 'La Magdalene'. Met dit bekroonde programma komt men naar de Grote Kerk Veere, de plaats bij uitstek voor dit soort muziek. Dit is een concert om in uw agenda te noteren.
Zondag 29 augustus, 15.30 uur
Grote Kerk,Oudestraat 26, Veere
Entree: 12 / 10 euro
Daria van der Bercken (piano)
Met werk van Beethoven, Chopin en Prokofiev
Daria van den Bercken is in Nederland ongetwijfeld een van de grote pianotalenten. Ze was onder andere in de leer bij Menahem Pressler, Alicia de Larrocha en Murray Perahia, won het Prinses Christina Concours en ontwikkelde zich tot de vaste solist bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest. In een solo-setting met een uitgebalanceerd programma komt ze ongetwijfeld het beste tot haar recht.

()