Gemeente Berkelland


Persbericht

EMBARGO TOT zondag 22 augustus 2010 14.30 uur.

Op zondag 22 augustus 2010 om ca. 14.30 uur wordt door loco-burgemeester, de heer L.H.J. Scharenborg, aan de heer J.D. Mesland (62 jaar) uit Borculo de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt. Dit gebeurt in de kantine van voetbalvereniging DEO aan de Platvoetsdijk 8 in Borculo. Op deze dag wordt zijn 50-jarig lidmaatschap van de voetbalvereniging tijdens het naar hem vernoemde Jan Mesland-toernooi gevierd.

Bijna 40 jaar is de heer Mesland voor de vereniging actief als vrijwilliger. Zijn loopbaan begon in 1971. In dat jaar was hij mede-oprichter van het damesvoetbal. Vele jaren heeft hij de dames getraind en daarnaast was hij jarenlang leider van één van de dameselftallen. Samen met de dames werd in die tijd ook de jaarlijkse DEO bazar georganiseerd. In de periode van 1977/1978 heeft de heer Mesland samen met andere vrijwilligers de eerste kleedaccommodatie en kantine gebouwd. Van 1978 tot 1996 was hij voorzitter. In deze periode werd een nieuw sportcomplex op een andere, de huidige, locatie gerealiseerd. Ook de structuur binnen de vereniging kreeg meer handen en voeten. Na zijn aftreden als voorzitter in 1996 is de heer Mesland actief gebleven als algemeen bestuurslid. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor kantinezaken. In de periode 2006/2007 zijn er bij het sportcomplex nieuwe bijgebouwen gerealiseerd. Ook hier heeft de heer Mesland zijn steentje aan bijgedragen. In 2008 is de heer Mesland met de VUT gegaan; sindsdien is hij vrijwel dagelijks te vinden op het DEO-complex. Ook voor de buurtvereniging Dijkhoek is de heer Mesland actief. Sinds zijn voorzitterschap van DEO is de heer Mesland namens DEO afgevaardigde voor deze vereniging. Praktisch bij alle activiteiten van de buurtvereniging is hij actief als vrijwilliger.

De activiteiten van de heer Mesland sinds 1971 voor voetbalvereniging DEO komen ten goede aan de samenleving. Hierdoor kan de heer Mesland worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd". Gelet op de aard, duur, betekenis en uitstraling van zijn activiteiten ontvangt de heer Mesland de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.




Gemeente Berkelland