Ingezonden persbericht


Bericht onleesbaar? Klik hier.

2 juli 2010



Bijeenkomst melkveehouderij geeft energie voor de toekomst

Op 22 september 2010 bundelen het grootste kennisnetwerk in de melkveehouderij en een uniek energieproject hun krachten. De Melkvee Academie zoekt in haar jaarlijkse bijeenkomst de samenwerking met het innovatieve project Fotonenboer. Het melkveebedrijf van Jan Borgman en Erna Roeterdink in het Achterhoekse Vierakker (de eerste fotonenboeren van Nederland) is op die dag de plek om "Energie voor de Toekomst" op te doen.

De Nederlandse melkveehouderij werkt al jaren aan de winning van duurzame energie. Op deze manier verlaagt de sector het eigen energieverbruik en levert zij groene energie aan de maatschappij. Met het project Fotonenboer krijgt het winnen van zonne-energie een hele nieuwe dimensie. In dit project wordt lichtenergie - fotonen zijn lichtdeeltjes - opgeslagen in een enorme batterij, waardoor de energie niet direct gebruikt hoeft te worden. Courage, de stichting die innovatie in de Nederlandse melkveehouderij stimuleert en ondersteunt, werkt samen met melkveehouders Jan Borgman en Erna Roeterdink aan dit project dat model staat voor de innovatiekracht van de melkveehouderijsector. Een bijzonder geschikt onderwerp voor de deelnemers van de Melkvee Academie om hun Melkvee Academisch jaar mee te openen. Op 22 september 2010 maken zij kennis met het concept Fotonenboer, waarna de deelnemers in workshops aan de slag gaan met hedendaagse onderwerpen en toekomstige vernieuwingen.

Aanvullend op deze dag vol netwerkmogelijkheden en nieuwe inspiratie stellen Jan Borgman en Erna Roeterdink, samen met mengvoerleverancier ForFarmers, op 23 september 2010 hun bedrijf open voor geĂŻnteresseerden uit de omgeving.

Courage, ForFarmers en de Melkvee Academie werken nu vol energie het programma voor 22 en 23 september verder uit. Kijk voor meer informatie en een korte film over de fotonenboer op www.melkveeacademie.nl.

Noot voor redacties

(