Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Rosa Ensemble en Jan Jaap van der Wal
op Lowlands

Op 22 augustus 2010 spelen het Rosa Ensemble en Jan Jaap van der Wal met de voorstelling De Kellner en de Levenden op de 18e editie van het Lowlands Festival in Biddinghuizen. De Kellner en de Levenden is een muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het bekende boek van Simon Vestdijk. Op 11 september 2010 gaat de voorstelling officieel in première in Theater aan het Spui in Den Haag.

In Vestdijks boek is een groep reizigers samengebracht in een wachtkamer. Het laatste oordeel is aanstaande en hun leven wordt onder de loep genomen. Jan Jaap van der Wal en het Rosa Ensemble stelden zich de vraag: "wat blijft er over van persoonlijke moraal als het er echt op aan komt?" De Kellner en de Levenden is het resultaat van hun ontmoeting. Van der Wal staat voor het publiek zoals we hem kennen: scherp, kritisch en intelligent baant hij zich een weg door Vestdijks wereld. De Kellner en de Levenden is een ongebruikelijke, scherpzinnige, bij vlagen onheilspellende en humoristische wisselwerking tussen muziektheater, cabaret en literatuur.

Het Rosa Ensemble maakt al sinds 1997 muziek en muziektheater, produceerde vele voorstellingen en zes CD's. Op het laatste album No Ark Dead Eel, dat in maart 2010 verscheen op Dying Giraffe Recordings, verkent het ensemble de grenzen van de popmuziek. Dit jaar staat Rosa voor het eerst op Lowlands. Na de première in september zal De Kellner en de Levenden nog door het hele land te zien zijn.

Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal - De Kellner en de Levenden
- Zondag 22 augustus 2010: Lowlands Festival, Biddinghuizen
- Zaterdag 11 september 2010: Première, Theater aan het Spui, Den Haag
- September/oktober 2010: Tour door het hele land

www.rosaensemble.nl

Noot voor redacties