Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Weer HELDERHEID aan de Spiekmanstraat

Het Helderheid Festival is een begrip aan het worden onder hiphoppers en de jeugd in Rotterdam Zuid. Ter ere van de intussen 6 jaar overleden rapper Breyten Muskiet, alias Helderheid, vindt dit festival voor de tweede keer plaats in de wijk Feijenoord, op het sportveld aan de Spiekmanstraat.

Het festival op zondag 22 augustus brengt een gevarieerd programma. Op het podium staan onder andere Nostalgie, CK, Vieira (foto winnaar Grote Prijs van Zuid-Holland 2010), Unexpected met als top of the bill, rootsreggaeband 4th Angel. Deze groep valt op door een strakke ritmesectie en gevoelige zang met een positieve boodschap. Er is ook een optreden van Far I, winnaar van Dunya on Tour dit jaar. Far I is funky en strak en kent zijn oorsprong in de wijk Feijenoord.

Op het festival wordt ook de Helderheidbokaal uitgereikt, aan de artiest die de afgelopen weken de beste positieve muzikale rapboodschap bracht in de Koepels aan het Mallegat. Hij/zij wordt ingepland om op 22 augustus op te treden. Naast het podiumprogramma is er voor de dansliefhebbers een salsaworkshop. De allerkleinsten worden ook niet vergeten, voor hen is er een leuk kinderprogramma.

HELDERHEID FESTIVAL
(Hoor Elke Les Die Een Reden Heeft En Ignoreer Dwaasheid) Zondag 22 augustus
14.00-21.30 uur
Sportveld Helderheid, Spiekmanstraat
Toegang: gratis
Organisatie: Joany Muskiet, ism deelgemeente Feijenoord, Pact op Zuid en Woonstad

Sportveld Helderheid
(foto Joany Muskiet)