Ingezonden persbericht



- 3e Persbericht -

Jan Jaap van der Wal en Het Rosa Ensemble zetten hun tanden in Vestdijk De Kellner en de Levenden

Na een eerste serie geslaagde try-outs, onder ander op Festival a/d Werf in Utrecht, gaat op 11 september 2010 de voorstelling De Kellner en de Levenden van Het Rosa Ensemble en Jan Jaap van der Wal officieel in première in Theater aan het Spui in Den Haag. De Kellner en de Levenden is een muziektheatervoorstelling geïnspireerd op het bekende boek van Simon Vestdijk, met muziek van Daniel Cross en Jeroen Kimman, geregisseerd door Karina Kroft. Op 22 augustus is de voorstelling ook al te zien op het Lowlands Festival.

In Vestdijks boek is een groep reizigers samengebracht in een wachtkamer. Het laatste oordeel is aanstaande en hun leven wordt onder de loep genomen. Jan Jaap van der Wal en het Rosa Ensemble lieten zich door dit verhaal inspireren. Cross, Kimman en van der Wal schreven ieder voor zich muziek en tekst geïnspireerd op Vestdijks roman en stelden zich deze vraag: "wat blijft er over van persoonlijke moraal als het er echt op aan komt?" De voorstelling is het resultaat van hun ontdekkingstocht; De Kellner en de Levenden laat zien waar zij elkaar tegenkwamen: op het kruispunt van de verschillende disciplines.

Van der Wal staat voor het publiek zoals we hem kennen: scherp, kritisch en intelligent; Improviserend en communicerend met het publiek baant hij zich een weg door Vestdijks wereld. Net zoals de personages uit het boek wordt ook hij gevraagd zijn zonden op te biechten. De combinatie met de avontuurlijke muziek van het Rosa Ensemble creëert een uitdagende voorstelling. De Kellner en de Levenden gaat over boetedoening, het nemen van verantwoordelijkheid en het maken van keuzes. Het is een ongebruikelijke ontmoeting: een scherpzinnige, bij vlagen onheilspellende en humoristische wisselwerking tussen muziektheater, cabaret en literatuur.

Rosa Ensemble & Jan Jaap van der Wal - De Kellner en de Levenden
- Zondag 22 augustus 2010: Lowlands Festival, Biddinghuizen
- Zaterdag 11 september 2010: première, Theater aan het Spui, Den Haag
- September/oktober 2010: Tournee door het hele land

www.rosaensemble.nl