Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 10.40 uur

Utrecht, 22-08-2010

Coniferenbranden in onderzoek

MIJDRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus heeft aan de Houtzaagmolen en Molenwiek brand gewoed in coniferenhagen. In de buurt geparkeerde autos liepen hierbij schade op.

Omstreeks 01.30 uur kregen brandweer en politie de melding van brand. Aan de Houtzaagmolen bleek op twee plekken brand te woeden. Hierbij liepen zeker twee personenautos brandschade op. Even later, rond 01.40 uur, kwam een melding binnen van brand aan de nabijgelegen Molenwiek. Buurtbewoners hadden het vuur snel zelf onder controle, waardoor de schade beperkt kon blijven. Vervolgens zagen brandweerlieden rookwolken ter hoogte van de Paltrok. Daar bleek een haag, die grenst aan de eerdere brand aan de Houtzaagmolen, vlam gevat te hebben. Ook hierbij liepen een aantal personenautos brandschade op. Brandweer en politie hebben de branden in onderzoek.

Autoruit vernield

WOERDEN Aan de Westdam werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus een auto vernield. Rond 00.15 uur kreeg de politie een melding van de vernieling. Een getuige kon een signalement van de daders geven, waarna de twee verdachten (22 en 24 jaar uit Litouwen) even later aangehouden konden worden aan de Nieuwstraat. De mannen zijn ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

ZEGVELD Zaterdagavond 21 augustus hield de politie een 50-jarige man uit Zegveld aan, omdat hij onder invloed van alcohol in zijn auto reed. De man werd rond 19.40 uur staande gehouden aan de Broeksloot. Ademanalyse op straat wees uit dat hij te veel gedronken had. Verder analyse op het bureau kon geen concrete waarde uitwijzen, dus is bloed afgenomen. Het rijbewijs van de man is voorlopig ingevorderd.