Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 22-08-2010

Getuigenoproep vernieling

IJSSELSTEIN - In de vroege ochtend van zondag 22 augustus kregen agenten een melding van vernieling aan de spoorbomen van de overgang van de tram ter hoogte van de Groenedijk.

Om 05.00 uur worden agenten naar de Groenedijk gestuurd. Daar treffen ze op het fietspad een behoorlijk zware boomstam aan die de doorgang versperde. Agenten hebben de boomstam aan de kant gelegd en troffen bij de spoorwegovergang van de tram twee in zijn geheel afgebroken spoorbomen aan. Ook vier verkeersborden in de directe omgeving zijn vernield.

Bij het vernielen van de spoorbomen moet(en) (een van de) dader(s) zich verwond hebben. Weet u meer van dit incident? Neem dan contact op met de politie van district Lekstroom op 0900-8844.

Diefstal fiets

HOUTEN Vrijdagavond 20 augustus werd een 13-jarige jongen uit Houten bestolen van zijn fiets. De jongen reed rond 21.55 uur over het Imkerpad, waar hij door een aantal jongens gedwongen zou zijn de fiets af te geven.

Agenten en de vader en broer van het slachtoffer doorzochten de omgeving, waarna de fiets werd aangetroffen in de buurt van een drietal jongens (16, 17 en 19 jaar uit Nieuwegein). De jongens werden aangehouden en verhoord. Al snel bleek dat twee van hen niets met de diefstal te maken konden hebben. De derde verdachte is wel voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Auto rijdt fietser aan

HOUTEN Vrijdagmiddag 20 augustus kwamen een automobilist en fietser met elkaar in botsing aan de Spoorhaag.

Rond 15.45 uur reed een 10-jarig meisje uit Houten op haar fiets over de kruising van de Sijsjeshaag en de Spoorhaag. Op dat moment reed een 39-jarige vrouw uit Houten met haar auto vanaf de Rondweg in de richting van het winkelcentrum. Hierbij zag zij het meisje op de fiets over het hoofd en kwam met haar in botsing. Hierbij liep het meisje letsel op aan haar hoofd. Ze is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.