Politie Drenthe

Zondag 22 augustus 2010

Provincie Drenthe, 22-08-2010

Aanrijdingen met letsel
EEXT Zaterdagmiddag raakte een bestuurder gewond bij een aanrijding op de Annerweg. De man, gegevens onbekend, reed in zijn auto over de Annerweg toen hij uit een flauwe bocht kwam en de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen een Abri en kwam tegen een in een tuin staande boom tot stilstand. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

ROSWINKEL Op de Roswinkelerstraat ging zaterdagmiddag een 45-jarige inwoner van Emmer Compascuum met zijn elektrische fiets onderuit. De man bleek onder invloed, 845 ug/l te verkeren. Ook hij ging met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

HOLLANDSCHEVELD In de nacht van zaterdag op zondag raakten twee inwoners van Hoogeveen gewond. Het duo reed in een bestelbus over de Riegshoogtendijk en was op de terugweg van hun werk. De bestuurder verklaarde vermoedelijk in slaap te zijn gevallen waarna hij tegen een boom botste. Ze werden beide met onbekend letsel over gebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraak

ASSEN Zaterdag vond er een inbraak plaats in een woning aan de Tulpenstraat. De bewoonster had even boodschappen gedaan en ontdekte bij thuiskomst dat een raam aan de achterzijde was opengebroken. De buit bestond uit een laptop.

Geheime zender in beslag genomen

ERICA Zaterdagavond heeft de politie aan de Ringelwikke een geheime zender in beslag genomen. Deze werd na een aantal overlast meldingen aangetroffen in een partytent die tussen de woningen stond. Tegen de 20-jarige eigenaar zal proces-verbaal opgemaakt worden.

Alcomobilisten

EMMEN In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 49-jarige inwoner van Emmen. Op de Meerdijk was hij tegen een lantaarnpaal gereden. De Emmenaar bleek onder invloed, 745 ug/l, te verkeren. Zijn rijbewijs werd tevens ingevorderd.

ERM Een beginnend 21-jarige autobestuurder uit Zwartemeer ging in de nacht van zaterdag op zondag op de bon. Hij reed over het Horstingerend toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 240 ug/l.

ERM Op de Oude Rijksweg zette de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 23-jarige Emmenaar aan de kant. Deze autobestuurder blies 320 ug/l en ging met een bekeuring huiswaarts.

RODEN Op de Kanaalstraat controleerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarige jongeman uit Tolbert. Hij blies 300 ug/l en ook deze beginnende bestuurder werd bekeurd.

EMMEN Een 36-jarige Nieuw Weerdinger blies in de vroege zondagochtenduren 665 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd rijdend in zijn auto op de Nijbracht aangetroffen.

Politie houdt verdachten van vernieling aan

ZUIDWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie twee inwoners, 17 en 18 jaar oud, uit Drogteropslagen aan. Het duo was in de kraag gevat door twee oplettende getuigen en een beveiligingsmedewerker, toen ze een ruit inschopten die naast de voordeur van een woning aan de Hoofdstraat zat. Beide verdachten werden ingesloten.

Stenengooier aangehouden

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag droeg een medewerker van discotheek LEF aan de Domoweg een 21-jarige man uit Zuidwolde (DR) over aan de politie. Hij zag dat de verdachte een steen gooide naar een passerende politieauto. De steen raakte de auto. De dader werd aangehouden. Wat de eventuele schade is, is niet bekend.

Verdachte slaat beveiligingsmedewerker

ERM Toen een beveiligingsmedewerker tijdens een vechtpartij bij een feest ter gelegenheid van een beachvolleybaltoernooi op het Ermerstrand de vechtende partijen wilde scheiden, kreeg hij een klap met een stoel op zijn hoofd. Getuigen wisten een 21-jarige inwoner van Elim aan te wijzen als dader die met de stoel gegooid of geslagen had. Hij werd aangehouden en omdat hij militair is overgedragen aan de Kmar die de zaak onderzoekt.

Onder invloed verkerende wegpiraat aangehouden

BEILEN In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Domoweg bij discotheek LEF een 21-jarige man uit Emmen aan. Hij reed meerdere keren met grote snelheid door het buitenstaande publiek dat aan de kant moest springen om hem te ontwijken. Na controle bleek hij gedronken, 495 ug/l, te hebben.

Wildpoeper op de bon
ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag bekeurde de politie een 22-jarige Assenaar. De man was aan het wildpoepen in de Mulderstaat. Ook voor het zich niet kunnen legitimeren ging hij op de bon.