Politie Groningen

Zondag 22 augustus 2010

Provincie Groningen, 22-08-2010

Aanhoudingen bij feest

NIEKERK- De politie heeft zaterdagnacht tijdens een feest in een feesttent aan de Millinghaweg twee mannen uit Grootegast aangehouden. Bij de aanhoudingen raakten drie politieagenten gewond. Een van de mannen (33 jaar) kreeg woorden met een beveiligingsmedewerker. Vervolgens duwde en sloeg hij de medewerker. De beveiliger kreeg vervolgens hulp van collegas en een politieagent. De verdachte werd tegen de grond gewerkt en in de boeien geslagen. De agent riep versterking in van collegas. De Grootegaster verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk lukte het de agenten om de opstandige man in de politieauto te krijgen. Niet veel later gedroeg een 32-jarige man zich vervelend naar de agenten. Hij plaste in de richting van een van hen. Toen de agent hem hierop aansprak, gaf de man hem een kopstoot. Ook hij werd ingerekend en ook hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij schopte een andere agent in zijn nek. Weer een andere agent liep een pijnlijke vinger op. Met behulp van pepperspray werd hij overmeesterd. De heren werden ingesloten en de politie maakt proces-verbaal op. De agent die een kopstoot kreeg, doet aangifte. Door de stoot zat zijn tand los. Vooralsnog hoeven de andere agenten niet behandeld te worden aan hun verwondingen. Het is niet bekend wat het letsel van de beveiligingsmedewerker is.

Mannen aangehouden voor bedreiging

SCHEEMDA Agenten hebben zaterdagavond op de A7 ter hoogte van de afslag Scheemda een 33-jarige man uit Beerta en een 26-jarige man uit Winschoten aangehouden. Kort ervoor deed de ex-vrouw van de 33-jarige melding van bedreiging van haar en haar vader in een woning in de gemeente Menterwolde. De heren waren wel weer vertrokken. Andere agenten zagen de auto van het duo bij de afslag staan. Ze waren uit de auto gestapt en renden er vandoor. Een aantal mensen die op de A7 reden, belden de politie omdat ze zagen dat ze goederen en tassen uit de auto hadden gegooid. De tassen werden gevonden, met behulp van een politiehond. In de tassen zaten persoonlijke spullen. Beide mannen roken bij hun aanhouding naar alcohol. De 33-jarige bleek ruim 1,10 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij bleek ook te hebben gereden. Zijn kameraad had circa 0,4 promille alcohol in zijn bloed. Het duo ingesloten voor onderzoek.

Opstandige man ingerekend

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnachtnacht bij een café in de Poelestraat een 21-jarige Stadjer aangehouden. Hij had woorden gekregen met een portier en was vervolgens de kroeg uitgezet. Agenten spraken met de man en toen de portier naar hen toe kwam lopen, sloeg de vlam in de pan. Hij werd agressief en agenten probeerden hem weer rustig te krijgen. Dat lukte niet en een van de agenten moest het met een vuistslag tegen zijn keel bekopen. Uiteindelijk is de Stadjer naar de grond gewerkt. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. De agent liep een pijnlijke keel op en doet aangifte.

Auto in de sloot

MARUM Zaterdagmiddag is een 31-jarige Brit op de A7 van de weg geraakt en in de naastgelegen sloot beland. Tijdens een inhaalactie schoot hij naar rechts de berm in. Het is niet duidelijk wat hiervan de oorzaak is. Hij kon op eigen kracht uit auto komen. De brandweer zorgde voor een loopplank naar de andere kant van de sloot, zodat het slachtoffer met zorg naar de ambulance gebracht kon worden. Meerdere getuigen verleenden uitstekende eerste hulp. Het is niet bekend wat het letsel van de man is.

Voetganger gewond na aanrijding met scooter

GRIJPSKERK Een 36-jarige man uit Grijpskerk is zaterdagnacht op de Jonkerslaan gewond geraakt nadat hij door een scooter was aangereden. De 16-jarige scooterrijder uit Burum reed frontaal op de voetganger in. Het slachtoffer werd nog enkele meters meegenomen en is verderop op de weg terecht gekomen. Hij is met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Broers steken fietsen in brand op station

HAREN Twee jongens uit Haren worden ervan verdacht zaterdagnacht op het station in Haren vijf fietsen in brand te hebben gestoken. Een getuige hoorde een harde knal, zag twee jongens wegrennen, en zag brandende fietsen staan. Ze gingen er vervolgens vandoor op een scooter. Op basis van het kenteken konden agenten de broers bij hun woning aanhouden. De eigenaren van de fietsen worden verzocht aangifte te doen. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen gewond na mishandelingen

ZEVENHUIZEN Een 22-jarige inwoner van Zevenhuizen is zaterdagnacht gewond geraakt, nadat hij mishandeld was. De man was al naar huis gegaan en is van daaruit vertrokken naar de dokterspost voor behandeling aan zijn neus. Getuigen vertelden dat hij mishandeld was in een café in Zevenhuizen. Hij doet aangifte. Ook een 26-jarige man uit Haulerwijk raakte gewond. Hij werd door twee mannen geslagen en liep hierbij een snee in zijn op. Hij deed aangifte. De politie stelt naar beide zaken een onderzoek in. Na de onrust hebben agenten korte tijd toezicht gehouden.

Auto over de kop

VRIESCHELOO Een 80-jarige man uit Veelerveen is zaterdagmiddag in de Dorpsstraat met zijn auto over de kop geslagen. Zijn voet zat bekneld, waardoor de brandweer eraan te pas moest komen. Het lijkt erop dat de man de macht over het stuur verloor, de auto gelanceerd werd en een keer over de kop is gerold. Er is een bloestest afgenomen om eventueel alcoholgebruik vast te kunnen stellen. Het letsel viel mee.

Man twee keer betrokken bij mishandelingen

GRONINGEN Een 32-jarige man uit Delft is zaterdag aan het begin van de nacht aan de Wibenaheerd aangehouden. Agenten troffen op straat een grote groep mensen aan. Uit de verhalen bleek dat de man geprobeerd had de vriendin van een 33-jarige man uit Groningen te mishandelen en neer te steken. Beide heren renden vervolgens door de wijk. Een omstander wees de agenten op de 32-jarige. Hij zat ergens in een portiek. Hij werd aangehouden, maar was gewond en vertelde veel pijn te hebben. Hij was erg in de war en onder invloed van alcohol.
Ambulanceverpleegkundigen ontfermden zich over hem en namen hem mee naar een ziekenhuis. In overleg met de officier van justitie is besloten om de zorg aan het ziekenhuis over te laten, zodat hij onderzocht kon worden. In de vroege zondagochtend bleek hij wederom betrokken bij een mishandeling. Een 19-jarige vrouw belde bij onbekenden aan de Froukemaheerd aan en vertelde dat haar vriend haar had geslagen met een knuppel. Zij was gewond aan onder meer haar arm en been en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. In de woning van de vrouw werd de verdachte niet gevonden. Een omstander vertelde dat hij in een andere woning aan de Froukemaheerd zat. De bewoonster zei dat de verdachte daar niet was en liet de agenten niet binnen. Pas toen ze een machtiging hadden, werden ze binnen gelaten. De verdachte bleek daar toch te zijn. De politie doet onderzoek naar de zaken. De toedracht is nog niet duidelijk. Het letsel van de vrouw is ook nog niet bekend.

Drugskoeriers ingerekend

GRONINGEN Agenten hebben zaterdagavond op de Nijensteinheerd twee Stadjers (20 en 22 jaar) aangehouden. Agenten wilden de auto controleren. Van de bestuurder wisten ze dat hij geen rijbewijs heeft. Ook staan beide heren bij de politie bekend als drugskoeriers. In de auto werden diverse soorten soft- en harddrugs in kleine zakjes gevonden. Ook werden twee telefoons en een kleine honderd euro gevonden. Dit werd in beslag genomen. De mannen zijn ingesloten voor onderzoek.