Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.15 uur

Utrecht, 22-08-2010

Vechtpartijen

AMERSFOORT - Zaterdagavond 21 augustus vond rond 21.45 uur een vechtpartij plaats aan de Varkensmarkt. Hierbij liep een 19-jarige man uit Amersfoort letsel op. Twee verdachten, 18 en 16 jaar uit Amersfoort, zijn aangehouden voor de vechtpartij. Tijdens de aanhouding wilden meerdere omstanders zich bemoeien met wat er gebeurde. Hierbij is een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor belediging en een 39-jarige man, eveneens uit Amersfoort, aangehouden omdat hij zich hinderlijk gedroeg en niet luisterden naar een agent. De politie doet onderzoek naar de vechtpartij.

AMERSFOORT In de vroege ochtend van zondag 22 augustus meldden zich rond 04.20 uur een getuige en het 18-jarige slachtoffer (afkomstig uit Amersfoort) van een vechtpartij zich bij surveillerende agenten, die op dat moment aan de Havik stonden. De verdachte, een 19-jarige man uit Amersfoort, kon korte tijd later aangehouden worden. Bij de aanhouding was er veel aanloop van mensen uit de Lavendelstraat. Een van hen, een jongen waarvan de gegevens onbekend zijn, werd uiteindelijk aangehouden omdat hij weigerde weg te gaan. De 19-jarige verdachte gedroeg zich tijdens zijn aanhouding en transport naar het bureau erg vervelend. Het incident is in onderzoek.

AMERSFOORT In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus, rond 04.40 uur, vond ook op een andere plek in Amersfoort een vechtpartij plaats. Op de kruising van de Sint Jorisstraat en de Stadsring waren twee mannen, 28 en 32 jaar respectievelijk uit Amersfoort en Baarn, met elkaar in gevecht geraakt. Vermoedelijk nadat de 28-jarige man opmerkingen had gemaakt naar het vrouwelijk gezelschap van de 32-jarige man. Beiden liepen letsel op, de een aan zijn oor en de andere aan zijn zij. De mannen zijn aangehouden en de vechtpartij wordt verder onderzocht.

AMERSFOORT - Ook op de Hof werd gevochten in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus. Rond 04.45 uur werden drie mannen vechtend aangetroffen. De mannen, 27-jaar uit Utrecht, 30 jaar uit Hoogland en 30 jaar uit Amersfoort, zijn allen aangehouden en ingesloten voor verhoor. De toedracht van de vechtpartij is in onderzoek.

Verkeersongeval

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 20 augustus zag een 63-jarige man uit Bunschoten een naderende automobilist over het hoofd. Rond 14.45 uur wilde de man ter hoogte van de Stichtse Rotonde de Daam Fokkemalaan oversteken. Hierbij maakte hij een verkeerde inschatting en kwam in botsing met de een 33-jarige automobilist uit Amersfoort. De 63-jarige man is met letsel aan zijn heup overgebracht naar het ziekenhuis.