Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 13.30 uur

Utrecht, 22-08-2010

Alcoholcontrole

ZEIST Tijdens een alcoholcontrole aan Het Rond zijn 46 automobilisten gecontroleerd, waarvan drie (beginnend) bestuurders met te veel alcohol op achter het stuur zaten. Een van hen moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij als beginend bestuurder 390 ug/l blies.

Brandstichting

ZEIST Bij een flat aan de Brugakker is in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus brand gesticht bij de centrale brievenbussen. Vier bussen vatten vlam en moesten door de brandweer gedoofd worden. Getuigen hebben twee mannen van tussen de 18 en 20 jaar weg zien rennen in de richting van de flat met 54 nummers. De politie heeft hen niet meer aangetroffen in de buurt en stelt een onderzoek in.

Heeft u iets gezien of weet u meer van deze brandstichting? Neem dan contact op met de politie van district Binnensticht via 0900-8844.

Babbeltruc

DE BILT Vrijdagmiddag 20 augustus werd een 85-jarige vrouw uit De Bilt het slachtoffer van een babbeltruc.

Rond 11.45 uur belde een net uitziende man bij de dame aan. Hij deed zich voor als een medewerker van de waterleidingmaatschappij. Hij maakte de vrouw haar bankpas en pincode afhandig met een smoes. Ze zou te veel betaald hebben en hij zou er met haar pasje zorg voor dragen dat het te veel betaalde geld terug gestort werd. Nadat de man het huis verlaten had bleven het slachtoffer en haar 90-jarige huisgenote achter. Omdat ze het toch niet helemaal vertrouwden, belden ze enkele uren later met de bank. Hier bleek dat de rekening van het slachtoffer inmiddels was leeggehaald.

Het signalement van de dader:


- Nederlandse man


- Tussen de 40 en 50 jaar


- Tussen de 1.75 en 1.80 meter lang


- Nette verschijning (vertegenwoordigerstype)


- Droeg een pak zonder stropdas

Weet u iets over dit incident of over de verdachte? Neemt u dan contact op met de politie van district Binnensticht via 0900-8844.

Verkeersongeval

ZEIST Zaterdagmiddag 21 augustus rond 14.25 uur vond een aanrijding plaats aan de Woudenbergseweg. Een 79-jarige man uit Wijk en Aalburg reed met zijn auto uit een uitrit van een horecagelegenheid aan de Zwitsersekade. Hierbij zag hij een 23-jarige fietser uit Baarn, die vanuit Austerlitz over het fietspad reed, over het hoofd en schepte hem. Door de botsing liep de fietser diverse schaafwonden op en moest door de ter plaatse gekomen ambulance onderzocht worden.