Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Hengelo (Gld) - Politie onderzoekt mishandeling           |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 21-jarige jonge man en een 19-jarig meisje, beide afkomstig uit Drempt, gewond geraakt zijn nadat ze belaagd zouden zijn door een groep jongeren. Een 18-jarige jongen uit Hengelo is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het gebeuren.


Het voorval vond in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus rond 01:30 uur plaats, op de Zelhemseweg. Om onduidelijke reden was daarvoor, op een nabijgelegen feestterrein, een woordenwisseling ontstaan tussen de groep jongeren en de 21-jarige man. De beveiliging haalde de partijen uit elkaar.
Even later vetrok de 21-jarige samen met enkele anderen, waaronder het 19-jarige meisje, op de fiets op weg naar huis. Op de Zelhemseweg zou de 21-jarige belaagd en geslagen zijn door dezelfde groep van ongeveer 5 jongeren met wie hij op het feestterrein woorden had. Hierbij liep hij diverse verwondingen in zijn gezicht op. Het 19-jarige meisje probeerde in te grijpen en liep een beschadigde tand op toen zij op de grond gegooid werd. Op basis van de eerste verklaringen is de 18-jarige jongen dezelfde nacht aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. De politie onderzoekt wie de andere betrokkenen zijn.

|     |Winterswijk - Hennepkwekerij ontdekt na brandmelding      |

Zaterdagavond 21 augustus heeft de politie in een vakantiehuisje aan de Meekertweg in Winterswijk een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.


Rond 20:30 uur kwam er een brandmelding binnen bij de hulpdiensten. Ter plekke werd in de woning een hennepkwekerij aangetroffen, waarbij de stroom illegaal werd afgetapt. Oververhitte bedrading had rookontwikkeling veroorzaakt, waarna een getuige de brandweer belde. Van brand bleek (nog) geen sprake dus het pand liep geen schade op. In de woning is een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen, met zo'n 160 hennepplanten. Alle apparatuur en alle planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk was voor de kwekerij.

|     |Hengelo (Gld) - Papiercontainers in brand                 |

In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus zijn in totaal drie papiercontainers verbrand aan de Rozenhoflaan en de Raadhuisstraat, vermoedelijk door brandstichting. Ook een beukenhaag liep lichte schade op.


De eerste brand werd rond 02:45 uur gemeld aan de Rozenhoflaan. Hier vatten twee containers vlam, die op de stoep stonden op de hoek Rozenhoflaan - Banninkstraat. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat een beukenhaag van een woning aan de Banninkstraat brandschade opliep. Even later werd gemeld dat een container aan de Raadhuisstraat in brand stond. Ook deze brand is door de brandweer geblust. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen of tips. Hiervoor kan men bellen met 0900-8844.

|     |Doetinchem - Inbraak in loods                             |

Tussen vrijdagavond 20 en zaterdagochtend 21 augustus is er ingebroken in een bedrijfsloods aan de Klootsemastraat in Doetinchem.


Een deur van de loods bleek te zijn opengebroken. Er zijn diverse gereedschappen weggenomen, waaronder kettingzagen en motormaaiers. De politie stelt een onderzoek in. Als iemand iets heeft gezien wat met de inbraak te maken kan hebben roept de politie hen op om te bellen met 0900-8844.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --