Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Klarenbeek - Man aangehouden op verdenking mishandeling   |

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus een 24-jarige man uit Twello aangehouden op verdenking van het slaan van een 21-jarige vrouw uit de gemeente Voorst.


De politie kreeg rond 02:45 uur een melding over de mishandeling, die plaats gevonden zou hebben in een feesttent aan de Broekstraat in Klarenbeek. De 24-jarige man zou de jonge vrouw zonder aanleiding in het gezicht geslagen hebben. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt proces-verbaal op.

|     |Zutphen - Meerdere meldingen over verwarde man            |

De politie heeft zaterdag 21 en zondag 22 augustus diverse meldingen ontvangen over een verwarde man. De man, een 43-jarige inwoner van Zutphen, is twee keer aangehouden.


De eerste melding kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag vanaf de Oudewand, rond 00:30 uur. De man zou ruzie hebben gehad met iemand en bleek een klein wondje aan zijn been te hebben. De politie heeft de man geadviseerd een EHBO-post te bezoeken.
Een half uur later zou de man met stenen hebben gegooid op de Laarstraat. De man werd echter ter plekke niet meer aangetroffen. Bij de derde melding, over een conflict tussen de man en anderen op de Pelikaanstraat, is hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de man vermoedelijk in een psychose te verkeren. Verhoor was niet mogelijk en de man is aan zijn zorgkader overgedragen.


Zaterdagavond is de man rond 23:15 uur opnieuw aangehouden nadat hij een medewerker van een café verbaal en fysiek bedreigde. Personeelsleden en omstanders hebben de man overmeesterd in afwachting van de politie. De man is ingesloten op het politiebureau en er is contact gelegd met de hulpverlening over de te nemen vervolgstappen.

|     |Zutphen - Aanspreken op geluidsoverlast escaleert in      |
|     |geweld                                                    |

In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus heeft de politie twee mannen en een vrouw aangehouden na de mishandeling en bedreiging van drie buurtbewoners, nadat één van deze buurtbewoners hen aansprak op de geluidsoverlast die zij veroorzaakten.


Het incident vond rond 00:30 plaats op de Talmastraat in Zutphen. Een groep van ongeveer 5 jongeren zorgde buiten een woning voor geluidsoverlast. Een nacht eerder zou dezelfde groep ook vrijwel de hele nacht geluidsoverlast hebben veroorzaakt. Toen een buurtbewoner naar de groep toeliep om hen te vragen het wat rustiger aan te doen, werd hij door meerdere jongens aangevallen, waarbij hij werd geschopt en geslagen. Twee andere buurtbewoners schoten te hulp en werden ook geslagen en bedreigd. Daarna ging de groep er met een auto vandoor. De politie was snel ter plaatse en trof de auto op de Hemonystraat aan, met daarin op dat moment drie inzittenden; twee jonge mannen uit Zutphen van 17 en 21 en een 19-jarig meisje uit Warnsveld. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het conflict en de overige betrokkenen.

|     |Zutphen - Politie onderzoekt verkeersconflict             |

Zaterdagmiddag 21 augustus is er een conflict ontstaan tussen een fietser en een automobilist bij de stoplichten Gerard Doustraat - Tadamastraat.


Na een woordenwisseling is de fietser weggefietst, maar hij zou kort daarna in een steegje naast de Spittaalstraat opzettelijk zijn aangereden door de automobilist, die na de aanrijding achteruit reed om opnieuw op de fietser in te rijden. Deze weet te voorkomen dat hij opnieuw wordt aangereden door de bosjes in te duiken. Hierna rijdt de auto weg. De politie heeft diverse getuigen gehoord en heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het conflict en wie de auto bestuurde. De fietser, een 31-jarige man uit Zutphen, liep meerdere schaafwonden op en ook zijn fiets liep forse schade op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --