Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 14.10 uur

Utrecht, 22-08-2010

Schietpartij

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Bij een schietpartij op de Sportlaan vrijdagavond 20 augustus is een 50-jarige man gewond geraakt aan een been. Een 20-jarige man die had geschoten, is aangehouden. Ook het 50-jarige slachtoffer werd aangehouden, wegens mishandeling van een 49-jarige man. Ook deze raakte gewond. Allen komen uit Driebergen.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie een melding dat er iemand met een vuurwapen liep op de hoek van de Sportlaan en de Oude Arnhemse Bovenweg. Agenten gingen er op af. Kort nadat zij ter plaatse waren gekomen, hoorden zij dat er werd geschoten. Daarop maanden zij kinderen en buurtbewoners in de omgeving om naar binnen te gaan, waarna de locatie werd afgezet.

Het 50-jarige slachtoffer kwam ondanks zijn verwonding aanlopen en werd door ambulancepersoneel opgevangen. In de omgeving werd nog een gewonde aangetroffen, de 49-jarige man. Hij bleek te zijn geslagen door de 50-jarige man en had hoofdletsel opgelopen. Daarop werd de 50-jarige verdachte aangehouden. Na tussenkomst van anderen kon de 20-jarige schutter worden aangehouden. Het vuurwapen werd op zijn aanwijzingen teruggevonden in de omgeving. Op straat werd nog een alarmpistool aangetroffen.

Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het UMC. De 50-jarige man kon na behandeling worden overgebracht naar het arrestantencomplex van de politie in Houten. De 49-jarige man heeft na behandeling het ziekenhuis verlaten. De politie heeft het incident in onderzoek. De achtergrond van het schietincident ligt in de familiesfeer.

Verdachte auto-inbraak aangehouden

DOORN Dankzij alerte buurtbewoners kon de politie zaterdag 21 augustus omstreeks 09.30 uur een verdachte van auto-inbraak aanhouden. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omstreeks 04.50 uur kreeg de politie een melding dat twee mannen op de Nassaulaan wilden inbreken in een auto. Agenten gingen er op af. Na een korte achtervolging verloren zij de twee uit het oog op de kruising Drift/Kampweg. De volgende ochtend melden meerdere bewoners van de Drift en de Kampweg dat ze spullen in hun tuinen hadden aangetroffen. Eén meldster had een man uit de tuin zien wegrennen. Agenten stelden een zoektocht in en troffen bij een bushalte in de omgeving een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De aangetroffen goederen zijn meegenomen voor onderzoek.

Openlijke geweldpleging

VEENENDAAL Twee mannen uit Veenendaal (34 en 31 jaar) zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Ze worden ervan verdacht een automobilist te hebben geslagen met een stuk hout.

Politieagenten stuitten tijdens surveillance op een grote groep personen op de Raadhuisstraat. Er bleek een conflict aan de gang tussen een automobilist en twee voetgangers. De bestuurder had de mannen aangesproken op hun gedrag toen ze zijn auto bespuwden. Daarop hadden zij hem geslagen en waren er vandoor gegaan. Het slachtoffer werd later onwel en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De agenten stelden een zoektocht in en troffen in het Schrijverspark twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie stelt een onderzoek in.

Brandstichting

DRIEBERGEN In een woning aan de Scholekster heeft zaterdag 21 augustus een uitslaande brand gewoed. De brandweer heeft de brand geblust. Volgens meerdere getuigen klonk voorafgaand aan de brand een explosie. Zij hadden aanwijzingen dat de bewoner mogelijk betrokken was bij de brand. De 43-jarige bewoner meldde zich later op het politiebureau en is aangehouden op verdenking van brandstichting. De politie stelt een onderzoek in. Na de bluswerkzaamheden stelde de brandweer ook een onderzoek in bij een naastgelegen woning. Daar werd op zolder een wietplantage aangetroffen met 86 planten. Tevens bleek sprake van diefstal van elektriciteit. De 45-jarige bewoonster werd aangehouden. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bromfietser

DRIEBERGEN Een 17-jarige jongen uit Driebergen is in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus aangehouden wegens dronken rijden op een bromfiets. Omstreeks 02.45 uur trok hij de aandacht van de politie door zijn slingerende rijgedrag. Hij moest blazen en bleek te veel alcohol op te hebben. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 655 ug/l. Zijn (brommer)rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.