Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 14.25 uur

Utrecht, 22-08-2010

Automobilist duikt sloot in om politie te ontlopen

HAARZUILENS Een automobilist, die onder invloed van alcohol verkeerde, sloeg op de vlucht toen de politie hem wilde controleren. Zondag 22 augustus omstreeks 04.00 uur wilden agenten de bestuurder controleren op de Bochtdijk. De automobilist drukte echter het gaspedaal in en reed met forse snelheid over verkeersdrempels. Even later zagen agenten dat de auto langs de kant van de weg werd gezet en dat de bestuurder er te voet vandoor ging, het weiland in. Hondengeleiders werden ingezet om de verdachte op te sporen, maar zonder succes. Natte voetafdrukken op het asfalt verraadden dat de man kennelijk in een sloot was gesprongen. Agenten bleven in de wijde omgeving uitkijken naar de verdachte. Omstreeks 06.35 uur werd deze aangetroffen op de s Gravensloot in Kamerik. De man zat op een fiets, was drijfnat en zat onder de modder. Hij bleek te veel te hebben gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 345 ug/l. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Insluipers gezocht

UTRECHT Bij een woning aan de Oudegracht vond zaterdagmiddag 21 augustus omstreeks 16.10 uur een insluiping plaats. Daarbij werden diverse goederen weggenomen. Een getuige die het zag gebeuren, belde de politie. Het signalement van de twee verdachten luidt: twee mannen met een getinte huidskleur, kort zwart haar en een lengte van circa 1.80 meter. De ene droeg een fel geel jasje, de andere een witte broek, geblokt shirt en zwarte schoenen. Getuigen die iets hebben gezien of die weten wie deze personen zijn, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Tasjesroof

UTRECHT Een 22-jarige vrouw uit Utrecht is zaterdagavond op de Einsteindreef, ter hoogte van de Seinedreef, beroofd van haar tas. De vrouw werd omstreeks 20.30 uur aangesproken door twee jongens op een scooter, waarna de bijrijder haar tas afpakte. De twee gingen er op de scooter vandoor. Het gaat om twee getinte jongens van 17 tot 20 jaar oud. Ze reden op een zwarte scooter en blauwe kentekenplaat. De bestuurder is circa 1.65 meter lang, met kort zwart krullend haar. Hij droeg een zwarte jas met blauwe strepen op de mouw en het achterpand. De bijrijder is circa 1.75 meter lang. Hij heeft donker haar en droeg een bruine pet. Verder droeg hij een donkerbruine jas en een blauwe spijkerbroek. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien, wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 0900 88 44.

Inbraak winkel

UTRECHT - Bij een supermarkt aan de Plantage heeft in de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus een inbraak plaatsgevonden. Omstreeks 04.10 uur kwam bij het beveiligingsbedrijf een alarmmelding binnen. Op camerabeelden uit de winkel is een man te zien. Het gaat om een blanke man van 25 tot 30 jaar oud, circa 1.75 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte trui met zilveren horizontale bies op de borst, een blauwe spijkerbroek en een zwarte Tibetaanse muts. Hij had een zwarte voetbaltas bij zich met witte letters. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die iets hebben gezien of die weten wie deze persoon is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Utrecht stad.

Straatroof

UTRECHT Een 33-jarige Utrechter is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus het slachtoffer geworden van een beroving. Het incident gebeurde op de Gangesdreef bij de kinderboerderij, tussen 01.45 en 02.00 uur. De man, die op ene fiets reed, werd door twee onbekende mannen op een scooter ingehaald. Ze bedreigden het slachtoffer en wist hem geld afhandig te maken. De verdachten zijn lichtgetinte mannen van 20 25 jaar oud, circa 1.85 meter lang,met zwart krullend haar. De bestuurder had een pokdalig gezicht en een lichte baardgroei. Hij droeg een wit/groen vest. De bijrijder had een rond gezicht en droeg een glimmende zwarte jas. Eventuele getuigen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Utrecht stad: 09900 88 44.

Buurtfeest loopt uit de hand

UTRECHT Een buurtfeest op de Hoogstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag 21 augustus uit de hand gelopen. De politie moest er aan te pas komen om een einde te maken aan het feest. Later werd het conflict voortgezet op de Kershoflaan, waar een 41-jarige Utrechter liep te zwaaien met een knuppel. De andere partij in het conflict, een 22-jarige Utrechter, werd eveneens aangehouden. Andere betrokkenen probeerden de ruziënde partijen uit elkaar te houden. Allen verkeerden onder invloed van de nodige alcohol. De politie stelt een onderzoek in.