Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 22-08-2010

Hulpdiensten in touw bij brand in kringloopwinkel

RAAMSDONKSVEER - De hulpdiensten rukten gisteravond rond 23.00 uur uit na een ontvangen melding van rookontwikkeling in een kringloopwinkel aan de Grote Kerkstraat. Ter plaatse schaalde de brandweer al snel op van middelbrand naar zeer grote brand tot Grip I. De politie zette de omgeving af en op last van de brandweer werd uit veiligheidsoverweging een nabij gelegen café ontruimd. Agenten zochten contact met de bewoners van naast gelegen woningen. Deze mensen waren niet thuis. Ook de bewoners van twee bovenwoningen boven de kringloopwinkel waren niet thuis. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar een schoenenzaak. Rond 00.15 uur gaf de brandweer het sein brandmeester. Zowel de schoenenzaak als beide bovenwoningen liepen rookschade op. Loco burgemeester R. v.d. Belt heeft zich ter plaatse laten informeren. Voor de bewoners van de bovenwoningen werd voor de nacht een oplossing gezocht.

Dronken Pool overschrijdt ruim 6x de toegestane hoeveelheid alcohol

SPRANG-CAPELLE - De politie heeft gisteravond even na 20.00 uur een dronken Poolse automobilist van de weg gehaald. Naar aanleiding van een melding van een andere weggebruiker dat de automobilist al slingerend over de Nederveenweg reed, stelden agenten een onderzoek in en troffen het voertuig aan. Tijdens het aanspreken van de bestuurder bleek dat hij enorm dronken was. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man ruim zes maal de toegestane hoeveelheid overschreed. Hij had 1375 ug/l aan alcohol in zijn bloed terwijl 220 ug/l de maximale toegestane hoeveelgheid betreft. De man was niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit document werd eerder voor hetzelfde feit ingevorderd.

Politie arresteert tweetal voor zware mishandeling

MADE - De politie heeft kort na middernacht in de Nieuwstraat twee mannen van 29 en 61 jaar, beiden uit Made aangehouden. Agenten spoedden zich ter plaatse na een melding van een mogelijke overval. Ter plaatse bleek het niet te gaan om een overval maar een mishandeling. De 29-jarige verdachte had gisteravond naar aanleiding van een conflict contact gezocht met de 61-jarige man. Tijdens dat contact ontstond er een woordenwisseling tussen beiden wat escaleerde. De 29-jarige sloeg daarbij zijn plaatsgenoot meerdere keren in het gezicht waarop de 62-jarige een honkbalknuppel pakte en daarmee terug sloeg. De 29-jarige liep daarbij een flinke hoofdwond op.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-08-2010 15:24 | © Regio Midden en West Brabant |