Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 22-08-2010

Politie tevreden over verloop decibel

HILVARENBEEK - Zowel politie, gemeente als organisatie is tevreden over het verloop van het evenement Decibel outdoor wat gisteren plaats vond op het evenemententerrein van de Beekse Bergen. Het evenement trok 45.000 bezoekers. Er werden in totaal 21 arrestaties verricht waarvan 85 procent drugs gerelateerd. De aangetroffen drugs is door de politie in beslag genomen. Bij één bezoeker, een 17-jarige jongen uit Dongen werden 30 pillen aangetroffen. Alleen hij is op het bureau in
verzekering gesteld.

Eerste hulp
Bij de eerste hulp zijn 364 geregistreerde zorgcontacten geweest, waarvan het overgrote deel bestond uit insectenbeten en verzwikte enkels. In totaal waren er 64 middelgerelateerde klachten. Dit aantal is landelijk gezien aanzienlijk lager dan normaal. EMS (Event Medical Services) sprak over een buitengewoon rustig verlopen evenement.

Telefoonnummer
Op het gecommuniceerde telefoonnummer waar consumenten met vragen en opmerkingen terecht konden zijn 97 geregistreerde klachten over geluidshinder binnengekomen. Dit is beduidend minder dan vorig jaar. Het nummer was gedurende het gehele evenement bereikbaar.

Bewoners tijdig in veiligheid bij brand in woning

TILBURG - Gisteravond rond de klok van 20.30 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een woningbrand in de Nijverstraat. Op het moment dat de politie arriveerde hadden twee bewoners zich op straat in veiligheid gebracht. Volgens informatie zouden er mogelijk nog meerdere bewoners in het pand zijn. Door de rookontwikkeling lukte het de agenten niet meer om binnen te komen. Brandweerlieden doorzochten tijdens bluswerkzaamheden het pand en troffen op de bovenverdieping nog een bewoner aan. Zonder letsel kon hij door de brandweer naar buiten geleid worden. De brand die in de keuken ontstaan was is vermoedelijk veroorzaakt tijdens
kookactiviteiten.

Dronken Pool botst op stilstaande auto's

TILBURG - Bij een verkeersongeval vandaag tegen het middaguur op de Blaakweg, raakten drie inzittenden van auto's licht gewond. Het ongeval ontstond toen een personenauto, die bestuurd werd door een 32-jarige Pool inreed op drie personenauto's die op dat moment stil stonden voor rood licht. Er ontstond tussen de voertuigen een kettingreactie waarbij drie inzittenden licht gewond raakten. De Poolse automobilist verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 655 ug/l aan alcohol in zijn bloed had, ruim drie maal de toegestane waarde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-08-2010 15:22 | © Regio Midden en West Brabant |