Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda

Breda, 22-08-2010

Politie verricht zes arrestaties in het horecagebied

BREDA - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Breda hebben in totaal 6 arrestaties verricht. Het merendeel van de aanhoudingen gebeurden na 04.00 uur. Het viel de agenten op dat er zich veel dronken jonge mensen op straat vertoefden. Na 04.00 uur ontstonden er op verschillende locaties, zoals de Havermarkt en de Vismarktstraat gelijktijdig enkele opstootjes. De aanhoudingen die werden verricht gebeurden door enkele mishandelingen in horecagelegenheden, het verstoren van de openbare orde en het niet voldoen aan bevel of vordering.

Politie lost waarschuwingsschot na ernstig steekincident

ETTEN-LEUR / BREDA - Bij een steekincident vanmorgen in een woning aan de Van Genkstraat in Etten-Leur raakte een 22-jarige vrouw ernstig gewond. Ze is met een verwonding in haar borststreek met spoed overgebracht naar een ziekenhuis waar zij operatief behandeld is. De vermoedelijke verdachte is door de politie in de Rijpstraat in Breda aangehouden. Voorafgaand aan zijn aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost.

Het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer ontving vannacht tegen 01.00 uur de melding van een ernstig steekincident in een woning in de Van Genkstraat in Etten-Leur. De politie spoedde zich ter plaatse en trof in het pand het 22-jarige slachtoffer aan. De vrouw had een slagaderlijke bloeding in de borststreek. Agenten verrichtten
levensreddende handelingen waarop de vrouw met spoed vervoerd kon worden naar het ziekenhuis Molengracht.

Uit ontvangen informatie startte de politie direct een zoektocht naar de dader. Agenten troffen de vermoedelijke verdachte aan in Breda. Zij zagen op de Haagse Markt de man fietsen die volledig aan het opgegeven signalement voldeed. Bij het zien van de politie vluchtte hij via het voetpad richting de Doelen. De politie loste een waarschuwingsschot om hem tot stoppen te dwingen. De man voldeed daar niet aan en vervolgde zijn weg richting de Dreef. Het lukte de agenten hem in de Rijpstraat te laten stoppen waar hij aangehouden is. In zijn kleding trof de politie een mes aan.

De eerste onderzoeken wijzen uit dat een relationeel conflict
vermoedelijk ten grondslag ligt aan het incident. De toestand van het slachtoffer is op dit moment kritiek stabiel.

Auteur:Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 22-08-2010 15:35 | © Regio Midden en West Brabant |