Politie Gelderland-Midden

Schietincident Arnhem (update)

Publicatiedatum: 22-8-2010 15:18:00

ARNHEM - De man die zaterdagavond 21 augustus in het ziekenhuis is overleden naar aanleiding van een schietincident op de Markt is een 48-jarige man uit Den Haag. De beide andere slachtoffers, een man en een vrouw, die zaterdagavond naar het ziekenhuis waren overgebracht, verblijven daar op dit moment nog. Dit in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen dat de vrouw gisteravond al uit het ziekenhuis zou zijn ontslagen.

Voortgang onderzoek
In de nacht van zaterdag op zondag 22 augustus heeft de politie in verband met de schietpartij zoekingen gedaan in de woningen van beide verdachten in Duiven en Arnhem. Het technische sporenonderzoek op de Markt is vannacht afgerond en het terrein is weer vrijgegeven. Naar aanleiding van het incident hebben zich tientallen getuigen gemeld bij de politie. Deze zullen de komende dagen worden gehoord.

In verzekeringstelling verdachten
Rond 19.10 uur kreeg de politie de melding dat er geschoten zou zijn op de Markt. Kort na het incident kon de politie twee mannen aanhouden, een 29-jarige man uit Duiven en een 32-jarige man uit Arnhem. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij. De twee zijn overgebracht naar het politiebureau in Arnhem en zijn in verzekering gesteld. De verwachting is dat beide mannen later vandaag, zondag 22 augustus gehoord zullen worden door de recherche.

Getuigenoproep
De politie roept getuigen die iets gezien of gehoord hebben, maar zich nog niet bij de politie hebben gemeld, op om contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

voor nadere informatie:
Perspiket Politie Gelderland-Midden
026 376 3050 (bereikbaar tot 16.30 uur)

---