Politie Gelderland-Zuid

Verdachte van straatroof aangehouden

Nijmegen/Cuijk, 22-08-2010 o In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige man uit Cuijk door de politie van Brabant-Noord in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van diefstal met geweld in Nijmegen eerder die nacht.

Een 17-jarig meisje uit Beuningen reed rond 03.45 uur op haar scooter over de Weurtseweg richting Weurt. Opeens kwam een man aanrennen die haar trachtte te stoppen. Dat mislukte en ze reed snel door. Daarop stapte de man in zijn auto en reed achter haar aan. Op het Sprengenpad, het fietspad vlakbij de sluis bij Weurt, wist hij haar tot stoppen te dwingen. Daar vond een schermutseling plaats waarbij het slachtoffer schreeuwde en getuigen ter plaatse kwamen. De belager deed alsof alles in orde was en reed vervolgens in zijn auto weg. De telefoon bleek te zijn ontvreemd.

De voorbijgangers noteerden het kenteken, ontfermden zich over het slachtoffer en belden de politie. Het kenteken werd vervolgens verspreid onder alle agenten en ook in de regio Brabant-Noord, omdat de auto thuishoorde in Cuijk. Daar werd de auto gevonden en de verdachte, een 20-jarige inwoner van Cuijk, aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Hij is ingesloten op het politiebureau in Nijmegen.

Onderzoek

Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak. Hebt u informatie die kan helpen bij dit onderzoek? Hebt u iets gezien op de Weurtseweg of het Sprengenpad in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.45 uur? Neemt u dan contact op het met Overvallenteam van de politie Gelderland-Zuid via telefoonnummer 0900 8844. U kunt ook anoniem uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 7000.

(11)

Laatst gewijzigd 22-08-2010 15:44 | © Regio Gelderland-Zuid |