Politie Rotterdam Rijnmond

SFEERVOL VERLOPEN

BAVARIA CITY RACING SFEERVOL VERLOPEN

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 22-08-2010 12:11

ROTTERDAM - De binnenstad van Rotterdam was zondagmiddag toneel van de 6e Bavaria City Racing. Het evenement is volgens de politie goed en zonder noemenswaardige problemen verlopen. Het verkeer in de regio gaf een rustig beeld en op het gebied van de openbare orde waren er ook geen ernstige incidenten. 2 mannen zijn aangehouden. 1 vanwege openbare dronkenschap en belediging en de ander vanwege overtreding van de Wet ID. 29 toeschouwers zijn medisch behandeld, waarvan er 24 zich hebben gemeld bij de EHBO.

Vooraf aan het evenement heeft de politie gewaarschuwd voor het gebruik van rolsteigers en zelfge-maakte bouwsels. Gezien de hoeveelheid van deze artikelen die dit jaar bij het parcours is aangetrof-fen is er inderdaad gehoor gegeven aan de oproep. Maar al voor aanvang van het evenement werd duidelijk dat niet iedereen doordrongen was van het gevaar dat deze constructies en rolsteigers met zich mee brengen. In totaal zijn er vier in opdracht van de politie verwijderd door de eigenaar. Er hoefde niet verbaliserend te worden opgetreden. In 1 geval was geen sprake van een rolsteiger, maar van een professionele zelfrijdbare hoogwerker. Ook deze is door de gebruiker verwijderd omdat het een eventuele vlucht- cq hulproute blokkeerde.

Een veel gebruikte methode om zicht te krijgen op het parcours, was het klimmen op straatmeubilair, winkelluifels en op beelden. Dit nam zodanig grote vormen aan dat de politie hiertegen heeft opgetre-den door het waarschuwen en verwijderen van de toeschouwers. In enkele gevallen werd een bekeuring uitgeschreven.

Van de toeschouwers die medisch moesten worden behandeld meldden 24 zich bij de EHBO en 5 werden onder behandeling gesteld in een ziekenhuis.